Кметът награди за хуманизъм в киното режисьора Горан Паскалевич

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 04.11.2014
881
Специална награда за хуманизъм в киното връчи кметът на Варна Иван Портних на сръбския режисьор Горан Паскалевич, член на борда на Европейската филмова академия, по време на официалното откриване на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми в "СОК Камчия". "За мен е чест да поздравя един от най-изтъкнатите европейски режисьори и символи на балканското кино", обяви кметът.

"Уверен съм, че възраждането на този международен фестивал, роден в далечната 1965 г., ще придаде нов нюанс на богатата фестивална програма в културния календар на Варна. Със сигурност на интерес ще се радват и множество съпътстващи събития, подчинени на общата цел - популяризиране на благотворителността, съпричастността, милосърдието и доброволчеството", каза Иван Портних пред гостите на форума.

Фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Сред гостите на проявата бяха посланикът на Израел Шаул Камиса Раз, Андрей Слабаков, Даниела Кънева, Никола Анастасов, Михаил Мутафов, Аня Пенчева, Ернестина Шинова, Мартина Вачкова, Мариян Вълев, Ицхак Финци.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).