Кметът направи оглед на реконструкцията на ул. "Мара Тасева“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05 / 13.09.2017
2174
Кметът на Варна Иван Портних направи днес оглед на строителните дейности на ул. "Мара Тасева", които текат в обхвата от бул. "Първи май" до бул. "Народни будители" в кв. "Аспарухово". 

"Проектът предвижда реконструкция на ул. "Мара Тасева" с удвояване на платното за движение до достигане габарита на съседните булеварди, като това ще доведе до облекчаване на трафика, особено през летните месеци. Това са инвестиции в перспектива, защото градът се разраства в южна посока", заяви кметът.

"Освен разширяването с две платна, ще се извърши и благоустрояване на пространството от кметството до Аспаруховия парк, което ще включва изграждане на спортни съоръжения, площадки, зони за отдих и зелени площи. Ще бъде изградено ново кръгово кръстовище на ул. "Мара Тасева" и бул. "Народни Будители", ще се изгради и първата пешеходна пасарелка в града, чрез която ще се осигури безопасността на пешеходното пресичане на улицата. С това инфраструктурата в района ще придобие европейски вид", допълни Иван Портних. Той посочи още, че стойността на обекта е приблизително 6,3 млн. лв. като 4,8 млн. лв. е безвъзмездна финансова помощ по ОП "Региони в растеж" и 1,5 млн. лв. е съфинансиране от Община Варна, които ще се използват за реконструкция на подземните комуникации.

На огледа присъстваха още Тодор Балабанов - председател на Общинския съвет, Христо Иванов - зам.-кмет, представители от районното кметство и др. Констатирано бе, че дейностите напредват, вече е трасиран габаритът на бъдещия булевард. По-късно кметът направи оглед и на останалите улици, които се изграждат по проекта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).