Кметът не вярва на статистиката за населението

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:51 / 17.12.2009
2356
"Не вярвам на данните на статистиката за населението". Това заяви вчера кметът на Варна Кирил Йорданов на статистиците, събрали се на кръгла маса в зала "Пленарна" на общината. Градоначалникът обяви, че информацията, която постъпвала от Акушеро-гинекологичните клиники била много по-достоверна от научните данни. От години кметът има претенции за това, че официалните данни за броя на варненци са крайно занижени. Според статистиците областта през миналата година са населявали 463 260 души.

Точно преди година Йорданов обяви, че неговите специалисти са изчислили, че Варна вече е почти милионен град. За същия период той отчете и положителен прираст на населението. Не така стоят нещата според статистиците обаче. Техните данни показват, че във Варна все още умират повече хора, отколкото се раждат. Коефицентът на естествения прираст е минус 0,3 промила. Той обаче намалява в сравнение с предходни години. За 2007 г. е бил - 1, а за 2004 г. - 2,1.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Интересна изложба ще зарадва варненци
Свикаха кризисен щаб заради бурята във Великотърновско
Изпратиха златните момичета от лагера край Варна с церемония за О...
Важно: Нов управител пое ДКЦ "Св. Марина" във Варна
Какви са цените на някои от най-популярните къмпинги по морето
Заместник-кмет на Варна с важна информация за ул. "Петър Слабаков...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).