Кметът обеща: От есента ще пътуваме с един билет по две линии в автобусите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
16:55 / 10.07.2018
7919
След срещата със синдикалистите от КНСБ, кмета на Варна Иван Портних обясни за радио "Варна" новия принцип на управление на "Градски транспорт" ЕАД Варна:

Въвеждаме на нова система на отношения между дружеството и общината в която "Градски транспорт" ЕАД Варна ще се явява оператор, ще извършва тази дейност за която е специализирана общината ще събира приходите от тази дейност и ще се разплаща с оператора на база разходите му на километър пробег.

Иван Портних каза, че този пробег в годишен план се определя от транспортната схема, одобрена от Общински съвет Варна и самите разписания по отделните линии. Това според него ще даде на дружеството стабилност и спокойствие защото формулата на разплащане ще бъде ясно дефинирана.

“Една крачка в тази посока бе решението на ОС последната сесия на миналата седмица за увеличаване на субсидията, като това увеличение беше изчислено на база новата формула. След приключване на ремонта по бул. "Левски" да стартира функционирането на скоростния коридор, тъй нареченото BRT трасе, да бъде приета новата транспортна и тарифна схема. Тарифната схема цели да регламентира новите опции и възможности за пътниците. На първо място това е зонирането и на второ място времевия билет, който дава възможност на хората да ползват две линии в рамките на определен часови период", обясни кметът.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).