Кметът откри обновени участъци на ул. "Злетово" и ул. "Средец"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:11 / 19.05.2014
1631
Обновени участъци на ул. "Злетово" - прочута доскоро с дупките и пропаданията, и ул. "Средец" в Аспарухово откри днес кметът на Варна Иван Портних. След отводняване на района зад ДКЦ "Св. Иван Рилски", бе подменена дъждовната и битовата канализация и бе положена нова настилка.

"Всички знаем, че тук имаше сериозни проблеми при дъждовно време, затова направихме проект и заедно с ВиК - Варна, ремонтирахме участъка. Общината вложи около 440 000лв.", каза Иван Портних. Той допълни, че продължават ремонтите в района - на тротоари и улици. Днес бе показан и обновеният участък на панорамния път от Галата към Ракитника. Извършен е основен ремонт на около 800 м и е положена нова маркировка.

Иван Портних анонсира и друго събитие в Аспарухово - ветроходният Парад на буквите, който ще се проведе на 24-ти май.

"След престижната регата Тол Шипс отново ще докажем, че Варна е столица на ветрилата! Заедно с Асоциацията на собствениците на яхти организираме първо издание на регатата за килови яхти "Varna Chnnel Cup", която е с амбицията да стане част от международния календар. Целта ни е да го превърнем в традиционна надпревара в канала море- езеро. Подготвили сме много изненади, колегите от район Аспарухово пък са се погрижили за богата програма, която ще се проведе край Фанагория. Затова искам да поканя всички варненци и гости на града да станат част от това събитие. Яхтите ще минават в непосредствена близост до бреговете на канала, така че гледката ще е неповторима", каза Иван Портних. Стартът на гонките се очаква да бъде около 12 часа, а всяка от яхтите ще бъде брандирана с буква от българската азбука.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...
Икономист: Заплатите обърнаха демографската криза
Интересна изложба ще зарадва варненци
Свикаха кризисен щаб заради бурята във Великотърновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).