Кметът пак иска 1 млн. лв. за видеонаблюдението

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:50 / 23.10.2009
972
Кметът Кирил Йорданов отново ще поиска от Общинския съвет да бъде одобрен харчът на 1 млн. лв. за доизграждането на системата за видеонаблюдение във Варна. Градоначалникът ще внесе предложението още на следващата сесия на местния парламент. Това съобщи самият той след среща в София с вътрешния министър Цветан Цветанов.

"Явно има нужда от доуточняване на нещата в Общинския съвет и отново ще внеса предложението. Имаме ангажимент да изплатим задължението си в рамките на тази година и трябва да го направим", коментира Йорданов. Той уточни, че на срещата с министъра отново е била дадена висока оценка на полезността от системата. Кметът е категоричен, че тя трябва да заработи пълноценно във Варна. Според договор между общината и Министерството на вътрешните работи, от местната хазна до края на годината трябва да излязат 1 млн. лв. Държавното ведомство пък трябва да отпусне 8 млн. лв. След като видеонаблюдението заработи, то ще бъде поддържано и експлоатирано от МВР. Припомняме, че на последната сесия, местният парламент отхвърли предложението на администрацията, въпросният 1 милион да бъде даден за тази цел. Съветниците тогава коментираха, че този харч евентуално ще залегне в бюджета за следващата година.

Освен с вътрешния министър, кметът се е срещнал и с министър-предеседателя Бойко Борисов. По думите на Йорданов, премиерът е препотвърдил поетият от държавата ангажимент за финансирането на ул. "Девня" във Варна. Били обсъждани и други инфраструктурни проекти, които срещнали позитивна нагласа от страна на Борисов.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).