Кметът пазил само хубави спомени от първия учебен ден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 16.09.2010
942
Много и все хубави неща си спомням от първия учебен ден, каза вчера кметът на морската столица Кирил Йорданов. По традиция той откри учебната година в няколко варненски училища. Стартът на учебната година винаги е бил свързан с много вълнуващи преживявания, каза още градоначалникът и отправи благодарност към учителите за полаганите грижи. Той пожела на младите хора да бъдат здрави и да постигат много успехи в училище и в областите, в които имат интереси.

В първия учебен ден заработиха и новооткритите занимални към ОУ "Петко Рачев Славейков" на ул. "Дрин" 1. Въпреки очакванията на ръководството и педагозите техен гост да бъде и кметът, той не се появи пред общинските помещения. Стаите, разположени на първия етаж в девететажен блок, бяха предоставени на основното училище, за да може да предложи целодневно обучение. Те ще се ползват от три класа първокласници и една подготвителна група от 6-годишни деца или общо 73 деца. 743-ма са 6-годишните малчугани, които са обхванати в подготвителни групи в 24 школа, отчетоха ден по-рано от общината. 169 пък са 5-годишните хлапета, които ще тръгнат на предучилищна.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).