Кметът показа как върви изграждането на многофункционалната зала в Първа ЕГ

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:19 / 07.02.2020
6686
Бивши и настоящи ученици от
1 ЕГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кметът на Варна Иван Портних сподели как върви изграждането на новата многофункционална зала в Първа езикова гимназия. Ето какво написа той в профила си във фейсбук, където публикува и снимки:

"Нова многофункционална зала за културни събития изграждаме в Първа езикова гимназия. Дейностите се извършват по график. Важно е да спазим сроковете, за да може през месец май училището да посрещне с нова придобивка един голям празник - 140 години от създаването на първата варненска гимназия и 55 години - Първа езикова гимназия Варна!"

Както Varna24.bg съобщи, според проекта за реконструкцията в Първа ЕГ строително-монтажните работи по реконструкция и преустройство на съществуващата столова в зала за културни мероприятия ще превърнат училището в привлекателно място за развитие на личността и база за бъдеща конкурентна професионална реализация; 

Ремонтът трябва да осигури модерна зала за културни мероприятия, осигуряваща максимален комфорт с добра акустика и отговаряща на всички изисквания за натоварване, земетръс, противопожарна безопасност. Съществуващата сграда е ситуирана като пристройка, отделена с конструктивна фуга към основната сграда на училището, ползвано от Първа езикова гимназия. Сградата се състои от един полуподземен и един надземен етажи. 

Новото пространство е с възможност да събере 379 седящи места и допълнително са предвидени две места за хора с увреждания. За пожарна евакуация са предвидени освен основния вход още два допълнителни аварийни изхода с външни стълби към двора от запад.

Подиум е предвиден от южната страна - метална конструкция, повдигаща нивото на 120 см над нивото на пода на залата с настилка от дюшеме. Зад подиума са предвидени обслужващи помещения - съблекални мъже и жени, развити на две нива с метална конструкция, ползвайки височината до основния покрив. В югозападния ъгъл се запазва съществуващото предверие за зареждане на кухнята на полуподземния етаж, която остава непроменена.

В северната част на залата са предвидени помещение за контрол на звука и осветлението, повдигнато на 200 см над основното ниво с достъп през самостоятелна стълба от фоайето пред залата и помощно помещение. В северната част на сградата обслужващите санитарни помещения и лекарския кабинет остават непроменени. За осигуряване на захранване на системите за пожарна безопасност на полуподземното ниво са преустроени две помещения в резервоар за дренчерната инсталация и техническо помещение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).