Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът представи приоритетите на Варна пред командния състав на ВМС
Автор: Пламена Николова 15:34 / 26.02.2020Коментари (0)1575
©
Кметът Иван Портних представи накратко приоритетите в развитието на Варна през 2020 г. пред основния команден състав на Военноморските сили по време на оперативен сбор, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Домакин на събитието, което се проведе в Щаба на ВМС, бе контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС. Кметът благодари за ползотворното сътрудничество с Военноморските сили и поздрави флотилен адмирал Боян Медникаров, началник на ВВМУ, за отличието на вуза, който бе поставен на второ място в класацията на Международната асоциация на морските университети.

Кметът Иван Портних припомни, че през 2020 г. Варна ще работи отново с ударен бюджет от близо половин милиард лева. "Тази макрорамка дава възможност да продължим  развитието на града във всички сфери на социално-икономическия живот - образование, здравеопазване, култура, спорт, социални дейности", каза той и очерта няколко важни задачи: създаване на нов икономически профил на Варна и привличане на бизнес с висока добавена стойност, с цел реализация на младите хора в града. В сектор екология - осигуряване на нови електробуси, с цел намаляване замърсяването на въздуха, завършване на проекта за новата пречиствателна станция за отпадни води в курорта Златни пясъци, създаване на нови паркови зони.

"След реализацията на по-мащабните ремонти на основните пътни артерии, сега акцент са междублоковите пространства, малките улици, създаването на нови паркоместа, нови детски и спортни площадки и кътове за отдих в кварталите. Има места, където с десетилетия не е правено нищо. Имаме стратегия, която ще ни даде възможност всеки да види промяната пред своя вход", каза кметът Иван Портних. Той очерта и няколко важни инфраструктурни проекта - разширяването на бул. "Цар Освободител", изграждането на естакада от ул "Атанас Москов" към АМ "Хемус" и на алтернативен път на ул. "Девня", който ще даде възможност да отклоняване на тежкия трафик директно към пристанището и Южна промишлена зона. Напредва и работата по новата икономическа зона, която се разработва от Варна и Аксаково.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: