Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът с ключова среща, касаеща спортната общност на Варна
©
Усетих огорчението на спортните клубове по време на срещата ни. Искат да е "Едемската градина за нашите деца спортисти“. Но сега не е. Така я заварвам.

Споделям напълно огорчението на спортистите. Казват, че има напрежение и че секторът им не се ръководи обективно и етично. Разказаха за политически влияния върху спортната общност във Варна. Искат ясен регламент, цели, стратегии и нормативни документи с коректни критерии. Това написа във Фейсбук кметът на морската ни столица Благомир Коцев, видя Varna24.bg

"Радвам се, че стигнахме и до конкретна обща задача за всички - да се изработят честни и ясни критерии и те да важат за всички. Това е закономерно тяхно искане и категорично ги подкрепям. Някои от проблемите, за които чух на срещата, са, че спортистите са били вписвани в обществени съвети, без да знаят. Не са публикувани статутите на наградите за спортистите и клубовете, а в самите статути има проблеми.

Критиката им показва, че цялата дирекция "Спорт“ и управлението на спортните имоти трябва в спешен порядък да бъдат оптимизирани. Целта е ясна - не да се слагат "свои“ хора тук и там, а Варна да има елитни спортисти, масов спорт, да се грижи за клубовете си, да стимулира високото спортно майсторство и да излъчва шампиони.

Това става от най-ранна възраст на децата, училищен спорт, клубове (222 регистрирани във Варна и около 50, които носят медали, се каза днес на срещата) и масов и ученически спорт.

Трябват и бази - нови, ремонтирани и с добри стопани. Сега не е така, казват клубовете. А това го виждат и гражданите. За мен именно такова трябва да е бъдещето на спортна Варна - бази, грижа, пари, добри клубове, топ спортисти и родни шампиони.

Клубовете искат смяна на ръководството на спорта. Аз няма да налагам на общността решение, затова предложих обществен съвет да излъчи своята номинация за ръководство. Вярвам, че спортната общност сама трябва да излъчи своите лидери. И се радвам, че тя приема това.

Договореност е постигната - всички клубове от федерациите, училищен и масов спорт, учителите по физическо възпитание да излъчат по един свой представител в обществения съвет. И така впоследствие те да излъчат ръководство на спорта във Варна.

Благодаря на клубовете за изключително полезната среща днес! Разчитам да общуваме пряко и занапред. Посредници не са ни нужни", пише още Коцев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.12.2023 г.
0
 
 
Докато ОСК Черно море, където членуват повечето спортни клубове на Варна, не се освободят от 70-те и 80-те годишните си управляващи, всичко ще бъде лишено от перспектива за развитие. Превърнали са се в старчески домове, които миришат на лошо, там спорт няма, а каквото е имало са го унищожили. Време е за млади, амбициозни и креативни управляващи спорта във Варна.
Aнонимен
на 23.12.2023 г.
0
 
 
За всичко това най вероятно би трябвало да има и някой да носи отговорност,да се попита Кралев и неговия солташак Кристиян секса ,шефа на спорта във Варна?
Aнонимен
на 22.12.2023 г.
0
 
 
Велоалеи, намаляване на колите, децата трябва да се движат, не може без нито един трудовен ден стаж, да се сдобиват с коли с парите на мама и тати по 5 бона, работи работи и си купи като ти трябва кола нова
Aнонимен
на 22.12.2023 г.
0
 
 
Коцев е тръгнал по правилен път и дано да продължи така. Портних горкия беше трагедия.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Искат закриването на въглищни централи у нас
Електронно таксуване в градския транспорт
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: