Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът тества бул. "Левски" и заяви: 4 минути от ул. "Девня" до стадион Спартак, благодаря ви за търпението!
Автор: Пламена Николова 11:11 / 27.04.2019Коментари (0)10122
©
"4 минути от ул. "Девня" до стадион Спартак. Благодаря на всички за търпението. Карайте внимателно!"

Това публикува на профила си в социалната мрежа кметът на Варна Иван Портних след като тества новият булевард "Левски", видя репортер на Varna24.bg

Видеото предизвика лавина от позитивни коментари с похвали към градоначалника:

"Браво, кмете! Страхотен булевард, не е имало такова нещо във Варна -браво на шампионите!", "Това е най значимото нещо направено за Варна през последните 30 години. Поздравления!", "Радвам на новата придобивка за града! Чакането си заслужаваше", са само част от стотиците коментари под споделеното видео. 

Припомняме, че министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов инспектираха в четвъртък строителните работи по бул. "Васил Левски“ - най-големият инфраструктурен проект в града. Движението на моторни превозни средства по булеварда е пуснато при временна организация.

"Ние го правим за варненци и гостите. Знам какво виждах преди година и половина. Просто исках да видя тази "елипса“, има 4 м денивелация. Ако е било лесно - щяха да го построят и комунистите. Искахме да облекчим трафика, вие сами ще го усетите“, каза премиерът Борисов.

За изграждането на новото трасе от ул. "Подвис“ до ул. "Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв. До момента са изградени пътни възли с кръгови кръстовища на две нива при пресичане трасето на бул. "В .Левски“ с бул. "Владислав Варненчик“, "Сливница“ и "Цар Освободител“, както и велотрасета по локалните платна на булеварда. В обхвата на новата част са изпълнени и две локални обслужващи платна, 12 рампи за вливане и отливане в и от булеварда, 4 надлеза за пешеходци. Втората част на бул. "Левски“ – от ул. "Подвис“ до бул. "Осми приморски полк“ е ремонтирана по проект с финансиране по ОПРР, на стойност 6.5 млн. лв. След завършването на булеварда в морската столица ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите.

Министър-председателят подчерта, че усилено се работи и по други инфраструктурни обекти във Варна. "Видях и стадион "Спартак“ - стадионът се прави. Предложили сме вторият мост на Аспарухово - публично-частно партньорство“, съобщи още премиерът Бойко Борисов във Варна.

По повод изграждането на автомагистрала "Хемус“ министър-председателят Борисов коментира, че се очаква до 2024 година тя да бъде готова. "Знаете, че веднага като излязохме в опозиция Законът за предварителното отчуждаване го махнаха, за да не може да се строи. С години се чака. Поне 2 години сме загубили на АМ "Хемус“. Чак сега приключват отчужденията на Търговище. Това нарочно го направиха, аз съм убеден“, каза премиерът Борисов. Той допълни още, че с изграждането на АМ "Хемус“ ще стимулира икономиката в тази част на страната и даде пример с реализирането на инфраструктурните проекти в Южна България – магистралите "Тракия“ и "Марица“. "Ще видите колко различно ще е за хората. "Тракия“ и "Марица“ развиха много южната част, сега няма откъде да намерят работници. Искаме да си гледаме работата и да сме по-смирени, заяви още премиерът Борисов във Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 179
12.01.2021 »
07.10.2020 »
29.09.2020 »
27.08.2020 »
30.05.2020 »
26.05.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: