Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът връчи награда по случай 20 години ръководство на корабен трафик в България
Автор: Пламена Николова 14:20 / 17.09.2019Коментари (0)2567
Почетен плакет връчи кметът на Варна Иван Портних на Ангел Забуртов, генерален директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“,  по време на конференция на тема "20 години ръководство на корабния трафик в България“. В нея участват представители на български и световни организации в морския бранш. "20 години е зрялост, излязохме от тийнейджърската възраст и с удоволствие можем да отчетем  добри резултати“, заяви Ангел Забуртов и благодари за наградата. 

"Високото ниво на пристанищните услуги в България е огромна мотивация за нас да продължим да подкрепяме образованието в тази сфера, защото във Варна има условия за отлична подготовка в областта на морските науки още на гимназиално ниво – чрез Професионалната морска гимназия, а по-късно и в  университетите. Имаме отлично подготвени преподаватели, както и амбициозни млади хора и това е нашият общ и най-ценен капитал!“, обърна се към участниците в срещата кметът Иван Портних

"България е сред четирите водещи държави в Европа по управление на корабния трафик и мениджмънта в това отношение“, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, който участва в срещата. "Началото е поставено през 1999 г. Оттогава с различни финансови инструменти – в началото с помощта на холандското правителство, после с пари от различните фази на програми "Фар“ и "Транспорт“,  поддържаме електронно управление в сферата на морския и речния транспорт, което проследява цялата логистична верига от пристигащи и заминаващи кораби, посочи министърът.  Освен това то осигурява и връзката между отделните системи с пълна интеграция – на Гранична полиция, Морска администрация, ветеринарния контрол и други. Това е безхартиен процес, обмен на електронни данни по заявяване на всички услуги, които изисква корабния трафик. И ние се гордеем с направеното, каза още Желязков. Той увери, че през следващите няколко месеца предстои пълна автоматизация и на процесите в автомобилна администрация. Поздравления към гостите отправи и областният управител на Варна Стоян Пасев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: