Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът връчи награди по повод Световния ден на социалната работа
Автор: Пламена Николова 13:08 / 16.03.2021Коментари (0)1597
Осем социални работници и едно приемно семейство бяха наградени за всеотдаен труд в сферата на социалните услуги днес от кмета на Варна Иван Портних. Поводът е Световният ден на социалната работа, който се отбелязва на 16-ти март. Отличените са номинирани от съответните доставчици на социални услуги, предаде репортер на Varna24.bg.

Грамоти получиха Марина Пейчева, консултант ранно детско развитие (фондация "Карин дом", социална услуга Център за ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждания); Стаменка Атанасова, социален работник (Сдружение за лица с умствена изостаналост - Дневен център "Ривиера“); Елка Деянчева-Нанева, ръководител и социален работник (Център за обществена подкрепа "Другарче“); Михаела Николаева Грънчарова - социален работник (Агенция за социално развитие "Вижън“ ,Център за социална рехабилитация и интеграция за пълнолетни лица с увреждания); Миглена Станева - главен социален работник ( Сдружение "Семеен център-Мария“, Дневен център "Слънчевата къща“); Ася Йорданова - социален работник (Комплекс за социални услуги за деца и младежи); Мариана Мерева - социален работник ( Сдружение за лица с умствена изостаналост, Център за социална рехабилитация и интеграция за пълнолетни лица с умствена изостаналост); Снежана Тихолова -ръководител социални дейности (Асоциация "Да съхраним жената", Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания "Живот под дъгата“). С грамота бе отличено и приемното семейство Николета и Пламен Найденови, които работят 15 години с деца. 

"Обръщам се към всички, които са приели социалната работа за своя кауза, с едно огромно благодаря. В Община Варна това са над 900 души, които ежедневно се грижат за хора в неравностойно положение. Много от тях се включиха и с доброволен труд, в помощ на карантинирани и социално слаби граждани! Благодаря от сърце!", заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че в условията на пандемия Община Варна продължава политиката си за подобряване достъпа и качеството на предлаганите социални услуги. Доказателство за това е увеличеният бюджет за социални дейности, който през 2021 г. е с ръст от 22% . През тази година ще стартира нова социална услуга "Асистентска подкрепа“ на стойност 2,9 млн. лева. Тя ще осигури почасово подпомагане за 728 нуждаещи се. Предлаганите от общината 58 социални услуги, 30 за възрастни и 28 – за деца, ще продължат да функционират. Само преди дни бяха завършени и двата нови социални центъра за грижи за лица с различна форма на деменция и техните семейства, които предстои да бъдат оборудвани, каза още Иван Портних. "В наше лице ще продължите да имате сериозна подкрепа", обърна се той към наградените социални работници. На тържеството присъстваха Коста Базитов, зам.-кмет, Таня Василева, директор на дирекция "Социални дейности", представители на неправителствени организации. 

За първи път Световният ден на социалната работа е отбелязан през 2007 година, по инициатива на Международната федерация на социалните работници, в знак на признателност към приноса за благото на световната общност. Оттогава този ден се чества всеки трети вторник на месец март. Мотото, което ги обединява тази година, е "Аз съм, защото сме ние“.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: