Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Книги вместо цветя за първия учебен ден в "Камчия“
Автор: Екип Varna24.bg 11:22 / 14.09.2015Коментари (0)886
©
"На 15 септември вместо цветя, дарете любимата си детска книга на училищната библиотека", призова възпитаниците си и техните родители учителският състав на Средното общообразователно училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". 

Така в иновативното училище ще бъде даден старт на нова инициатива в подкрепа на четенето сред децата, в която могат да се включат и други училища от Варна и страната, издателства, книжарници, библиотеки и др.

"Важно е да знаеш какво обичат да четат приятелите ти, за да ги опознаеш по-добре. Важно е децата да усещат тръпката от четенето на книга", каза директорът на училището Галина Петрова и допълни, че инициативата ще разкрие нови светове и ще сплоти класовете.


Само преди дни заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева дари на библиотеката на "Юрий Гагарин" в "Камчия" 40 тома българска класика и философска литература.

Училището на бъдещето вече има опит в благородните каузи, посветени на образованието - през миналата година възпитаниците му събраха в благотворителни базари средства за закупуването на над 100 учебника за горния курс, които дариха на Детския отдел на регионалната библиотека във Варна в рамките на собствената си кампания "Дари учебник. Знанието няма цена!".

 Учебниците вече се ползват от деца, родителите на които не могат да си позволят закупуването на помагалата. За благородната си постъпка учениците на "Камчия" получиха лична благодарност, грамота и свидетелство от Регионалната библиотека по време на Маратона на четящите хора.

Първият учебен звънец за тази година ще удари в 10,00 ч. на 15 септември. Специални гости на възпитаниците на ЧСОУ "Юрий Гагарин", ще бъдат първият български космонавт Георги Иванов и руският летец космонавт и президент на международната асоциация "Земя и космонавтика" Игор Волк. По атрактивен начин ще бъде представена и иницативата на училището "Белите гълъби на мирното детство". Посланието 

"Ние сме за мир" вече обикаля света на крилете на гълъбите, които тръгнаха от "Камчия" - като детски символ на мира, на приятелството, на щастието.


ЧСОУ "Юрий Гагарин" посреща втората си учебна година с два пъти повече деца, два пъти повече класове и два пъти повече висококвалифицирани учители. Първият випуск на училището вече показа отлични резултати на Националното външно оценяване през 2015 в 4, 7 и 8 клас и веднага се класира в ТОП 3 на варненските училища.

Амбициозната учебна програма е свързана както с образователните стандарти, така и с разкриването на творческия потенциал и знания на всяко дете. Разработени са нови, още по-интересни форми и занимания, свързани с практическото усвояването на руския и английския език, които ще мотивират децата да учат с удоволствие.
Обогатени са и извънкласните форми, които се провеждат в реална среда.


Клуб "Космонавтика" и "Авиомоделизъм" - в Авиокосмическия център с Планетариум и площадката за астрономически наблюдения провеждат тренировки в интерактивния модел на спускаемия апарат "СОЮЗ - ТМА", а увлекатeлните занятия се водят от един от тримата българи, преминали пълния курс за подготовка на космонавти.


Клуб "Журналистика" разположен в пресцентъра, разполага със звукозаписното студио, учебно радио и тв студио. Клубът издава двуезично списание "Полет" и вече има публикации в руското детско списание "Сказочный мир".

Залага се и на изкуствата - в специализираните кабинети, в музикалните, танцови, балетни и хореографски зали.


Интересен е и клуб "Млад природолюбител" - в учебната лаборатория, оборудвана с микроскопи и компютри.


Създават се и клубове по Фотография и Риторика.
Спортът е застъпен изключително силно с извънкласните занимания по айкидо, танци, художествена гимнастика, футбол и плуване. От тази година към училището е привлечен и европейският шампион по плуване Денислав Калчев, който ще обучава най-добрите плувци от ЧСОУ "Юрий Гагарин".
Учебната година стартира с нови униформи за всички ученици и без ползване на мобилни телефони от децата по време на престоя им в училище.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: