Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще носят града в сърцата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:20 / 01.05.2024
1735
Кметът на Варна Благомир Коцев отбеляза финала на 41-та Балканска олимпиада по математика, който се проведе в морската столица днес. 

Коцев написа, че е изключително горд, че състезанието се е провело именно във Варна. Той е категоричен, че всички участници ще запомнят форума, а местните ученици ще носят винаги града в сърцето си.

Градоначалникът добави: "Варна е люлка на знанието, устрема и успеха". 

Целият пост:

В Деня на труда Варна отбелязва финала на 41-ата Балканска Олимпиада по математика. Най-способните деца от 22 държави получиха 11 златни, 31 сребърни и 50 бронзови медала.

В зала, пълна със стотици блестящи умове, е лесно да се почувстваш незначителен, без значение каква висока длъжност заемаш. Но пък това дава перспектива за нашето място в света. За разлика от мимолетността на политиката, децата, които се учат тук и участват в Олимпиади на родна земя, ще носят Варна завинаги в сърцата си, а тя ще помни техния успех. Училището, което им е дало знанията, учителите, които са проявили упорството да ги обучат, родителите и близките, които са ги подкрепяли през триумфи и несгоди – именно по този път минава всеки значим математик, всеки учен, дал нещо от себе си на света.

Горд съм, че именно Варна беше домакин на това престижно международно състезание. Защото тя е не само една прекрасна туристическа дестинация, а и люлка на знанието, устрема и успеха.

Поздравявам лично Деян Хаджи-Манич и Марин Христов – най-добре представилите се варненец и българин на 41-вата Балканиадата по математика.

Благодаря на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон“ и на Министерство на образованието и науката за техния принос в организацията на събитието!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ужасна болест плъзна във Варненска област, регистриран е първи сл...
Окончателно: ГЕРБ-СДС печели област Варна, ПП "Величие" изпревари...
Спецполицаи от Варна с голям удар, задържаха дрога за 400 хиляди ...
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...
Това е най-късият булевард във Варна, но носи невероятен историче...
Само 1/3 от жителите на Варненска област гласуваха днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).