Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кои варненски властимащи са с "пропуски" в имуществените декларации
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 31.01.2017Коментари (1)2258
©
Двама депутати, петима магистрати и шестима районни заместник-кметове са сред висшите държавници от Варненско с несъответствия в имуществените декларации, съобщава Дарик. 

Това става ясно от списъка, изнесен от Сметната палата.
Проверката на върховната одитна институция обхваща декларации, подадени пред Публичния регистър през 2016 г. Освен задължените лица и техните съпруг/а, са обхванати и ненавършили пълнолетие деца, съгласно разпоредбата на закона.

Доскорошният варненски депутат от ДПС Ерджан Ебатин е пропуснал да декларира придобиване на гараж с площ 20,60 кв.м. във Варна. Друг варненски депутат от разпуснатото вече 43-о Народно събрание - Валентин Касабов от Патриотичния фронт, не е декларирал данни за съпругата си, свързани с придобиване на дялове в новоучредено дружество "Медиатор 2015" ООД Бургас.

Бившият съдия във Варненския окръжен съд и настоящ член на Висшия съдебен съвет Даниела Костова не е декларирала данни за съпруга си - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Фиделитас груп" ЕООД Варна. Съдията в Районен съд - Варна Албена Илиева е пропуснала да посочи в ежегодната си декларация солидарно задължение по договор за рефинансиране на банков кредит в размер на 70 341 евро, в полза на физическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху съсобствен с физическото лице апартамент с площ от 101,650 кв.м. във Варна.

Сред висшите държавници с установени от Сметната палата несъответствия в имуществените декларации са и трима прокурори. Пламен Костадинов от Апелативна прокуратура - Варна не е декларирал доходи от друга стопанска дейност в размер на 2475 лв. Стоян Загоров от Окръжна прокуратура е пропуснал да посочи доходи от друга стопанска дейност в размер на 3 187 лв. Милена Неделчева от Районна прокуратура - Варна пък е забравила да декларирала данни за съпруга си за придобиване на дялове в новоучредено дружество "Неделчев инвест" ООД Варна.

Сред варненските властимащи с пропуски в декларациите са заместник-кметове от четири от петте варненски района. Зам,-кметът на "Аспарухово" Радослав Коев не е декларирал за себе си и съпругата учредяване право на строеж за построяване на апартамент с площ 58,27 кв.м., 1/10 ид.ч. от апартамент с площ 80,90 кв.м. и по 1/5 ид.ч. от апартамент 55,47 кв.м., офис - 25,92 кв.м., три гаражни клетки с обща площ 18,75 кв.м. и паркомясто с площ 12,50 кв.м. във Варна.

Зам,-кметът на район "Приморски" Марияна Малчева е пропуснала да отбележи данни за съпруга си за доходи от правоотношения по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия в размер на 9427 лв. Колегата й в "Приморски" Илия Кафалийски съшо е пропуснал данни за половинката си- че притежава право на ползване върху апартамент с площ от 67,40 кв.м. и гараж с площ от 21,90 кв.м. във Варна и притежавани 1/6 ид.ч. от ниви с обща площ от 21,513 дка в с. Сушица, общ. Стражица.

Юлиян Николов, зам,-кмет на "Младост", не е декларирал за себе си и за съпругата доходи от прехвърляне на права или имущество в общ размер на 5504 лв. В декларацията си колегата му в "Младост" Ваня Желева е забравила за данни за малолетните си дъщери, които притежават апартамент с площ 89,12 кв.м. в Габрово и право на строеж за изграждане на ателие с площ 112 кв.м. във Варна.

Зам,-кметът на район "Одесос" Желез Железов пък е декларирал придобиване на лозе с площ 1 000 кв.м. в с. Константиново.

В списъка с управниците с пропуски в имотните декларации е Христо Гичев, председател на Общинския съвет в Провадия . Той не е вписал данни за съпругата си, придобила на 16 броя акции на стойност 1 407 лв. във Франция.

Зам,-кметът на община Долни чифлик Йордан Павлов е пропуснал да декларира данни като солидарен длъжник и ипотекарен гарант по банков кредит в размер на 46 000 лв., обезпечен с договорна ипотека върху собствен апартамент с площ от 79,89 кв.м. във Варна.

Сред лицата с несъответствия в декларациите е и Стефан Минков от "Българска нова демокрация". Като член на ръководен орган на политическа партия, той не е декларирал данни за съпругата си- придобиване на дялове в новоучреденото дружество "Ви Ейч Кей" ЕООД София.

Сметната палата установи разминавания в 323 декларации на висши държавници, стана ясно от публикувания доклад. Установени са 252 заключения за несъответствия при ежегодните декларации и 71 заключения за несъответствия при встъпителните и финални. Проверени са общо 14 261 лица с ежегодна декларация или уведомление и 743 лица, подали финална и встъпителна декларации до 13 септември 2016 г.

За декларациите, при които е установено несъответствие, председателят на Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава 14 или 15 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На документ с откровени лъжи вече се вика "пропуск" !!! Вижте колко "меко" се отнасят в съседна Румъния към подобни..... "пропуски" !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: