Кой живее в евтини ведомствени жилища във Варна?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
08:40 / 10.05.2017
6842
Нова тв разказа как зам.-кмет във Варна живее като крайно нуждаещ се във ведомствено жилище от 110 кв./м срещу 86 лева наем на месец. Възникна въпросът какво се случва и на кого се дават останалите жилища във фонда за крайно нуждаещи се, за които чакат много хора.

Справка на общинската администрация във Варна е готова. Има пълен списък с хората, които обитават въпросните ведомствени жилища, които по принцип са предназначени за служители на общината.

"Общинският ведомствен фонд се състои от 53 жилища, от които в момента 43 са обитавани. В тях са настанени наематели, сред които има и такива, които не са служители на общината. Става въпрос за 15 апартамента, в които живеят служители на други институции. Наредбата обаче дава такава възможност", обясни в "Здравей, България" секретарката на община Варна Нора Момчева.

Тя даде пример за това кои са тези други хора, които живеят във ведомствените жилища. Част от тях са висококвалифицирани специалисти в областта на медицината, които са привлечени на работа в болнични заведения на територията на Варна. Има и представители на културните институции - актьори, които не са от града и нямат жилище.

Пълният списък с имената ще бъде публикуван днес на сайта на община Варна.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).