Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Коледен фермерски фест ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:02 / 11.12.2019Коментари (0)2212
©
Коледен фермерски фест ще се проведе за първи път във Варна тази година от 17 до 22 декември в градинката до Художествената галерия /пл. Атлантическа солидарност/. Организаторите от Фермерски пазар – Варна, обещават много греяно натурално вино с коледни аромати, разнообразни продукти и подаръци, вкусна храна и дегустация на био и кратф вина. Специален гост на Феста ще бъде един от най-известните майстори-грънчари в България - Деси Владовска, с невероятните си авторски глинени съдове за хранене и готвене от червена българска глина и коледни глинени играчки за елха с късмети /Грънчарница с. Раданово/.

Ще има разнообразие от био и крафт вина, произведени от малки винарни в региона. А за ценителите на качественото вино, на 21 декември от 15:00 до 17:00 часа, ще има дегустация на подбрани бели, червени и десертни вина със зрели стандартни и нестандартни сирена, произведени от български бутикови ферми. Дегустацията ще води сомелиерът Йордан Русев, който след като покори Америка и Австралия, вече от три години е отново в родината ни и спомага за популяризиране на българските вина у нас и зад граница.

Тъй като е Коледа, ще има много занаятчийски шоколад – натурален, "жив“, с мед и естествени добавки, произведен ръчно. Както и различни сладки, соленки, печива и закуски, коледни бисквити, разнообразни сурови и веган храни. Освен ароматното италианско кафе, посетителите на Феста ще могат да опитат натурален горещ шоколад в различни цветове. Това ще е единственото място във Варна, където в продължение на седмица, здравословно хранещите се, спортисти и хора със специален режим, ще могат да намерят разнообразие от КЕТО закуски, торти и сладки. Ще има чист, 100% натурален мед и ядки, също произведени в региона. За любителите на много лютото, от "Лютата ферма“ са подготвили изненади и богато разнообразие, а от "Баба и внуци“ – традиционни български туршии и зимнини.

Мезетата за греяното вино са стандартни и нестандартни, абсолютно натурални и произведени от телешко, овче, козе, свинско и биволско месо, с родни подправки. За тези, които обичат да експериментират, от щраусовата ферма в Константиново обещават африкански щраусови мезета и коледен ликьор от щраусови яйца. А за всички останали, ще има разнообразие от млечни продукти и зеленчуци, произведени от малки ферми около Варна и в региона.

Ако искате полезни коледни подаръци, ви очаква и огромно разнообразие от натурална козметика и сапуни за лице и тяло със студенопресовани етерични масла и естествени аромати.

За да подсилят коледния дух, организаторите са поканили на феста участници от "Улицата на готвачите“, които ще радват посетителите с вкусна и приготвена на място топла храна. Те ще са на линия за откриването на 17 декември със загрети фурни директно от "Най-вкусната улица“ във Варна, която се провежда в момента и ще приключи ден преди откриването на Феста. Ще има ръчно приготвени пици с квас, специални свински ребърца и други деликатеси, опушени на бавен огън, вкусна норвежка скумрия на огън и още много греяно вино с коледни подправки. Ще се носи аромат на КОЛЕДА!

Очакваме ви на първия във Варна КОЛЕДЕН ФЕРМЕРСКИ ФЕСТ в градинката до Художествената галерия /пл. Атлантическа солидарност/ от 17 до 22 декември 2019 г.



Още по темата: общо новини по темата: 110
10.12.2020 »
07.12.2020 »
07.12.2020 »
07.12.2020 »
04.12.2020 »
04.12.2020 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: