Колежът в Албена се преобразува във Висше училище по мениджмънт - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:40 / 02.07.2015
2245
Висше училище "Международен колеж-Албена", гр. Добрич (ВУМК) се преобразува във Висше училище по мениджмънт, гр. Варна (ВУМ) с решение на Народното събрание на Република България от 21.05.2015 г., публикувано.

Направленията и специалностите, по които висшето училище предлага обучение до момента се запазват, но се планира разкриването на нови бакалавърски и магистърски програми на български/английски език, които ще се предлагат в академични школи за: следдипломно обучение, бизнес и маркетинг, компютърни науки, туризъм и хотелски мениджмънт, модерно образование, кулинарни изкуства.

Според новия статус, ВУМ ще има капацитет до 2000 студенти, които ще могат да се обучават във Варна и Добрич. Сред възможностите, които ще имат студентите са:

Избор между следване за диплома "проф. бакалавър" или "бакалавър", завършване с две дипломи за степен бакалавър (българска от Висше училище по мениджмънт) и втора от партньорски университет на ВУМ от Великобритания, Швейцария, Холандия и др.
Завършване с две дипломи за степен магистър (българска от Висше училище по мениджмънт) и втора от дългогодишния партньор на висшето училище - Cardiff Metropolitan University, Великобритания
Достъп до студентски заем с цел обучение в магистърски програми и повече възможности за научноизследователска дейност.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...
Благомир Коцев: Части от центъра на Варна могат да се превърнат в...
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).