Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Колоездачът, пострадал до общината: Сблъсъкът беше жесток, бях в безсъзнание! Очевидци: Девойката беше с тротинетка!
Автор: Пламена Николова 13:23 / 30.06.2022Коментари (5)4265
© Виждам те КАТ-Варна
Инцидентът с колоездач и момиче преди дни на кръстовището до Община Варна, за който Varna24.bg съобщи, разпали страстите на страницата на медията ни във фейсбук.

Повечето критикуващи хвърлиха "камъни в градината" на младия мъж, който според тях е трябвало да слезе от велосипеда си при пресичането и този пропуск е довел до произшествието.

Според официалната информация на полицията, 13-годишната девойка, която е участвала в сблъсъка, е била пешеходка. Очевидци обаче разказаха за медията ни, че момичето е било с тротинетка, за което е споделило самото то, докато са му оказвали помощ. 

"Не помня почти нищо от сблъсъка, освен това, че беше жесток. Очевидци казаха, че сме се ударили глава в глава. Няколко минути съм бил в безсъзнание. Случайни минувачи са се спуснали да ми помогнат и са извикали линейката. В спешното установиха, че съм с пръсната скула на дясно око, в което имаше и няколко стъкла от очилата ми. Когато дойдох на себе си на улицата видях момичето, което също беше пострадало, но по-леко. Не искам да търсим вина, лошо стечение на обстоятелствата. Преди да съм дошъл на себе си и да разбера какво става, вече ми бяха съставили акт от 300 лева за отнемане на предимство. Категоричен съм, че карах съвсем бавно.   

Спомням си, че светна зелено, аз тръгнах от "Сливница" към "Севастопол" и вече бях пресякъл. В този момент девойката реши да тръгне в посока "Чаталджа" и изскочи внезапно пред мен. Набих спирачки, но не помогна. Опитах да бягам вляво. Понасям си вината, че пресякох с колело на пешеходна зона. Аз работя като куриер и всеки ден карам, да не говорим, че от 15 години се занимавам професионално с колоездене и имам рефлекси. Никога в живота си не съм имал такъв удар. С момичето се видяхме в болницата, говорихме, но бях в шок още, не помня много какво сме си казали. Важното е, че сме живи и вече по-добре. Искам да благодаря на хората, които ми помогнаха, а към всички, които се предвижват с велосипеди, тротинетки и други подобни превозни средства, искам да кажа - внимавайте! Белята става за секунди!", коментира за медията ни пострадалият колоездач.

Varna24.bg успя да се свърже и с дама, която е станала очевидец на инцидента и е повикала линейката. Ето какво коментира за медията ни тя: 

"Момичето с тротинетката събори колоездача! Тя не е успяла да спре и колоездачът не е намалил, бързал е за работа, доставчик на храна е. Момичето, за което полицията дава информация, че е на 13 години, беше видимо по-голямо. То лично сподели пред мен: "Аз карах, не го видях, той ми взе предимството...". Детето беше с цицина до слепоочието и натъртен крак. Първо, искам да попитам какво прави 13-годишно дете с тротинетка на тротоара? Стресът и за него в този момент беше огромен. За момчето с колелото, което беше тежко пострадало и лежеше в несвят на пътното платно, повикахме линейка не веднъж, два пъти. Екипът дойде след около 40 минути. По това време дойдоха и велопатрулите. В района има банки с камери. Полицията може много лесно да установи как се е стигнало до този инцидент. Добре би било и очевидци, заснели с телефоните си случилото се, да предоставят записите на органите на реда. Доколкото разбрах, колоездачът е бил разпитан от полицията в спешното в състояние на тотален шок и болка, което е недопустимо. Ние се обадихме на родителите му, той е на квартира във Варна. Постарахме се да го държим в съзнание, докато дойдат медиците, но на пътното платно имаше локва неговата кръв след удара. Според мен младежът трябва да се консултира с адвокат за възможността да оспори съставения му акт от 300 лв.", коментира за медията ни дамата, станала очевидец и помогнала на пострадалите.    

Споделяме и два от коментарите, публикувани във фейсбук групата на медията ни "Варненци" във връзка със случая:

"Градът ни не разполага с нужната инфраструктура за вело алеи, които са изградени върху вече съществуващи пешеходни зони, от които са иззети площи, за да съществуват и вело алеите. Това е основната причина, поради която няма как да има чисти коридори за велосипедисти и пешеходците не са им виновни. Все пак пешеходните зони не са горски пътеки и на места едно семейство с деца да трябва да върви в колона един зад друг на площ от половин метър, заради велоалея, която не е премислена. Освен всичко има и смесени зони около спирки и светофари и не съм видяла някой от хората с колело или тротинетка да се съобрази с това. Да не говорим че нито един велосипедист или управляващ тротинетка не слиза при преминаване на светофар, както е редно по закон. Ускоряват още повече, за да "хванат" зелена светлина и така застрашава освен себе си - пешеходци и шофьори. Надявам се хората от вчерашния инцидент да са в добро състояние".

"Почти всеки ден съм от всички страни - пешеходец, велосипедист, шофьор. Искам да кажа, че никой с никого не се съобразява и не се спазват никакви правила. Пешеходци със слушалки в ушите ходят по велоалеи, пресичат на забранени места, отстрани изглежда като да не са от тая планета. Велосипедисти карат където могат, то велоалеите са малко и там където има такива, обикновено са заети от пешеходците със слушалки, звъниш си отдалеч със звънеца, ама не чуват. Шофьорите се чудят кой първо да гледат и пазят, че накрая все са виновни. А не е трудно да сме внимателни и съобразителни и да се пазим сами себе си, а не да разчитаме да ни пазят…".

Припомняме, че снимка от инцидента бе публикувана в групата "Виждам те КАТ-ВАРНА"



Още по темата: общо новини по темата: 3
12.09.2022 »
21.07.2022 »
27.06.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.07.2022 г.
0
 
 
И какво излезе? КАТ изобщо не са оценили реалната ситуация. Написали са един акт и работата им е свършена. Пфу и хрантутници!
Aнонимен
на 01.07.2022 г.
+1
 
 
Нееднократно съм бил свидетел на безстрашно каране на електрическа тротинетка в насрещното движение, на пресичане на път с голяма скорост, както и на ред други смели и безразсъдни изпълнения от страна на новите "донори". Аз с съм предимно моторист в уличното движение (един от старите"донори), но направо настръхвам от страх, като видя летящ в права стойка Супермен стиснал кормилото на тротинетката, без каска и протектори или поне светлоотразителна жилетка и без никаква мисъл в главата си-"..какво ще стане ако..." . Но нашите управници ще чакат да стане някое мазало с много кръв и сополи за да поставят в някакви добре обмислени законови рамки начина на движение на новите участници.
+1
 
 
Мото патрулите трябва да се активизират. Вчера около 16.00 до Базар Левски, аз в средна лента с 60-65км/ч от дясно ме изпреварва тротинетка, младежа с каска /безстрашен/ мина пред мен, после изпревари камиона пред мен и се озова пак в дясната лента. Скорост над 60.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: