Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Комедията "Аве, Цезаре!" и във Фестивалния
Автор: Екип Varna24.bg 16:47 / 10.02.2016Коментари (0)1043
©
Най-новия филм на култовите за кинофеновете братя Итън и Джоел Коен - "Аве, Цезаре!", с който утре се открива тазгодишното издание на Берлинале, варненци също ще могат да видят само след седмица във Фестивален и конгресен център. Премиерната дата на щурата комедия е 19 февруари.

В Холивуд съществува професията "фиксър"- това е специалист, който се занимава с туширане на конфликтите. Бившият частен детектив Еди Маникс (Джош Бролин) е тъкмо такъв и основното му задължение е да прикрива от медиите скандални подробности за актьори и режисьори, а филмът проследява един ден от работата му за "Капитол Пикчърс" през 50-те години на миналия век. 

Млада актриса се опитва да си направи зад гърба на студиото провокативна фотосесия, друга е забременяла без да е омъжена - все неща, които създават доста проблеми за героя в онова толкова отдавнашно десетилетие. На врата му висят с капризите си филмови звезди (Скарлет Йохансон, Чанинг Тейтъм), режисьори и дори монтажисти (Ралф Райнс, Кристоф Ламбер, Франсис Макдорманд) се опитват да правят каквото искат, вместо да играят по правилата, две репортерки близначки (и в двете роли Тилда Суинтън) му дишат във врата. А междувременно, по средата на снимките на историческата суперпродукция, на която всички залагат - "Аве, Цезаре", внезапно изчезва голямата звезда на студиото (самият Джордж Клуни), а за връщането му е поискан откуп от 1 милион. В действието, както подобава на филм от епохата, се намесват и комунистическото движение, и свещеници от най-различни вероизповедания, а и как би могло да мине без полицията - така че лудницата за нашия "фиксър" е пълна. Все пак, пояснява композиторът на филма Картър Бърнуел ("Фарго", "Като рицарите", "Здрач", "Часът на героите", "Г-н Холмс", "Аномализа", номиниран за "Оскар" 2016 за "Карол"), "Аве, Цезаре!"

 е преди всичко музикална комедия, и тъй като действието се развива в холивудска киностудия, зрителят преминава през декорите на продукции с различно музикално оформление, дори ще наблюдава как се танцува степ във вода. А иначе, филмът, разбира се, е белязан със запазената марка БРАТЯ КОЕН, която включва блестящи образци като "Фарго" (2 награди "Оскар"), "Големият Лебовски", "Бартън Финк" ("Златна палма" от кинофестивала в Кан през 1991 г.), "Няма място за старите кучета" ( 4 награди "Оскар", включително за най-добър филм за 2007 г.).









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Евровизия 2024
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: