Кометата в парка на "Аспарухово" опустошена и превърната в тоалетна

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
10:50 / 09.07.2018
8404
Кометата в парка на "Аспарухово" е опустошена и превърната в микросметище, видя репортер на Varna24.bg.

Корабчето от Татово време, което дълги години работи като атрактивно заведение, е опустошено и разбито. Все още не е ясна съдбата на някогашния плавателен съд, тъй като търгът за неговата продажба се обжалва от един от участниците в него.

"Обжалваме търгът, тъй като смятаме, че той е опорочен. Не можем да коментираме какво смятаме да правим с кометата, ако спечелим обжалването, тъй като това е фирмена тайна, но можем само да заявим, че на варненци ще им хареса. Ще спазим стриктно заповедта на областния управител Стоян Пасев и изискванията на закона“, заяви за Varna24.bg Максим Петков от ДЗЗД БЛЕК СИЙ ТРАВЕЛ, консорциумът, който обжалва тръжната процедура.

Според него изходът от делото, заведено в Административен съд Варна, ще стане ясен не по-рано от края на годината. Това означава, че и това лято Комета 5 вместо да бъде превърната отново в заведение, атракция или музей, ще загрозява парка на "Аспарухово". Плавателният съд е целият изрисуван в графити, а вътре всичко е потрошено и заринато от боклуци. По миризмата, която се носи от корабчето може да се съди, че се използва и за тоалетна.

Ето какво сочи документацията от търга, публикувана на сайта на областна администрация през април:

Със заповед на областен управител на област с административен център - Варна е открита процедура за провеждане на търг с тайно наддаване за продажба на движими вещи – държавна собственост - бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5

С Решение № 5 от утвърдения по надлежен ред тръжен протокол, тръжната комисия, след класиране на участниците в търга, е предложила на областен управител на област с административен център - Варна да бъде издадена заповед, с която класирания на първо място участник ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил най – висока цена за закупуване на бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ в размер на 10530.00 лв. с ДДС  да бъде определен за купувач на правото на собственост на движимата вещ.

Ето и класирането след провеждането на търга:

Класирам участниците в търг с тайно наддаване за продажба на движима вещ – държавна собственост - бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ по следния начин:
1. На ПЪРВО МЯСТО - ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил цена в размер на 10530.00 лв. с ДДС / десет хиляди, петстотин и тридесет лева с ДДС/.
2. На ВТОРО МЯСТО - НАДИН 22 ЕООД, предложил цена в размер на 8050.00 лв. с ДДС /осем хиляди и петдесет лева с ДДС/.
3. На ТРЕТО МЯСТО - ДЗЗД БЛЕК СИЙ ТРАВЕЛ, предложил цена в размер на 8002.00 лв. с ДДС /осем хиляди и два лева с ДДС/.

Заповедта на Стоян Пасев гласи:

Определям за КУПУВАЧ на правото на собственост на движима вещ - бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ – частна държавна собственост, съгласно Заповед № 2401 / 15.12. 1997г. на Министъра на финансите на Република България, находяща се в град Варна, община Варна, област Варна, район Аспарухово, поставена върху имот – частна държавна собственост, представляващ поземлен имот (ПИ) с идентификатор 10135.5506.864, подробно описан в акт за частна държавна собственост № 8249/10.05.2012г. класирания на първо място участник ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил най – висока цена за закупуване на бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ в размер на 10530.00 лв. с ДДС. 


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).