Комисар Димитър Димитров: Не сме забравили случая с убийството на 6-годишния Стефчо във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:50 / 28.12.2011
1674
Не сме забравили случая с убийството на 6-годишния Стефчо. Това каза на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР-Варна комисар Димитър Димитров във връзка с все още неразкритото убийство на Стефан Стефанов от средата на тази година. Той обясни, че това което е било направено по случая и не е било съобщено на медиите е, че е било установено лице, което като профил съвпада с профила на извършителя. Полицията във Варна е поискала помощ от института по психология към МВР. "Колегите изследваха това лице. Вероятността да е той е много голяма, но нямаме доказателства, тъй като самото изследване на полиграфа не е доказателство, а е насочващо средство. Липсват ни доказателствата, с които да го привлечем към отговорност", категоричен бе Димитров. Съответно от Института по психология са изготвили психопрофил на извършителя, което е било направено още в началото, поради особеностите, които полицаите са установили още по време на огледа. Той добави, че те са установили, че трупът на детето и обувките му са били така положени, подобно на ритуално погребение, което няма да направи всеки, който няма лично отношение към Стефан. Комисар Димитър Димитров обясни, че след изготвяне на профила е било установено и лице, което отговаря до голяма степен на описанието. Поради липса на преки доказателства обаче обвинение към лицето не са повдигнати, като въпреки това човекът е бил задържан за 72 часа, но е бил пуснат. Директорът на полицията заяви, че продължават да се събират доказателства по случая. "Не сме забравили и не сме загърбили случая, все пак става въпрос за малко дете", каза в заключение Димитров.

Трупът на шестгодишният Стефан Стефанов беше намерен на 17 май в черен найлонов чувал, захвърлен под мост в канал на ул. "Струга", близо до сградата на противопожарната служба.

Момчето изчезна пред дома си на ул. "Княз Черказки" в циганския квартал на 14 май. За последен път е било забелязано около 15 ч., когато излязло да играе пред къщата.

Детето живеело при баба си, родителите му са на работа във Франция.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
05.02.2012 Тялото на Стефчо било положено ритуално
26.05.2011 Още няма повдигнати обвинения за убийството на Стефчо
20.05.2011 Не дават тялото на Стефчо за погребение
19.05.2011 Майката на Стефчо в тежък шок, иска да се самоубие
19.05.2011 Сводници убили Стефчо за отмъщение?
18.05.2011 Дядото на малкия Стефан е задържан за убийството му
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).