Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Комисията за Наградите "ИКАР" 2022 излъчи 2 номинации за ДТ "Стоян Бъчваров" Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:47 / 11.02.2022Коментари (0)1280
©
Комисията за Наградите “ИКАР“ 2022 на САБ излъчи 2 номинации за ДТ "Стоян Бъчваров“ Варна, съобщиха от пресслужбата на културната институция.

Първата номинация се присъжда за майсторско техническо осъществяване на спектакъла "Амадеус" от Питър Шафър, реж. Стайко Мурджев. Втората номинация е за Христина Джурова за поддържаща женска роля за Констанца Вебер, отново в "Амадеус“ от Питър Шафър, реж. Стайко Мурджев.

Обявени бяха и трите специални отличия на САБ. С Наградата за изключителен принос в областта на музиката е отличена певицата Мими Николова, Наградата за чест и достойнство получава актьорът Симеон Алексиев от Пловдивския театър, а с Наградата за изключителен принос в областта на българския театър се удостоява режисьорът Асен Шопов. Наградата за принос към цирково изкуство е за Марио и Калин Москови, а за значим принос в развитието на българското куклено изкуство - на Кирякос Аргиропулос.

Тази година номинациите в категориите за драматичен театър са определени от комисия в състав: доц. д-р Румяна Николова - театровед, доц. д-р Венелин Шурелов - сценограф, д-р Зорница Каменова - театровед, Василена Радева - режисьор, Боян Арсов - актьор, Михаил Шишков-син - композитор, Спас Спасов - консултант техническо осъществяване. Номинациите в категориите за куклен театър са определени от комисия в състав: Нина Димитрова - актриса и режисьор, Румен Угрински - актьор, Юлияна Войкова-Найман – сценограф. Наградата ИКАР за изключителен принос към театъра се определя от Управителния съвет на Съюза на артистите в България. Наградата ИКАР за чест и достойнство се определя се определя от председателя на Съюза на артиститите. Всички останали номинации са определени от съответните гилдии към Съюза на артистите.

Престижните отличия в областта на сценичните изкуства се присъждат от 1974 г. в Световния ден на театъра 27 март. Всички номинирани спектакли ще бъдат представени в рамките на ХVІІ издание на Софийския театрален салон, който традиционно е част от Националния културен календар. Официалната церемония по връчването на наградите, ще се проведе по традиция в НТ "Иван Вазов" на 27 март.

Тази година публиката ще има възможност да подкрепи своя фаворит, като гласува в анкетата на сайта на САБ  https://uba.bg/ до 27 март.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: