Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Компас за качествено строителство във Варна – Панорама парк
Автор: Екип на Varna24.bg 08:00 / 09.09.2020Коментари (0)2013
©
Търсенето на жилище е процес, през който рано или късно преминаваме в живота си и неминуемо води до въпроса по какви критерии да избираме. Локацията обикновено е водещ елемент от избора ни на дом, но има и много други параметри, на които да обърнем специално внимание, започвайки с отговора на въпроса "Какво всъщност означава качествено жилище?“

Няколко са основните критерии за качество, с които не бива да правим компромис, когато избираме дом:

Архитектурен проект

Жилището трябва да има правилни форми, да е предвидено достатъчно място за всичко необходимо – светла дневна, удобно проектирана кухня или кухненски бокс, перално помещение или ниша, килер, гардеробни, осветено място за бюро в детската стая и др. Нужно е да обърнем внимание и на височината на помещенията, която не бива да е под 2,65 м. Това дава усещане за простор. Водещо архитектурно предимство имат сгради, които са съобразени с ослънчаването – те са проектирани така, че да използват максимално изложението изток/юг/запад. Терасите и общите части трябва да предоставят уединение от съседите, както и да е предвидено място за монтажа на външните климатични тела, така че да не се променя облика на фасадата на сградата.  

Строителство

Нужно е да разберем дали са използвани среден и/или висок клас строителни материали и дали стриктно са спазени строителните процедури. Необходимостта от контрол върху работата и процесите е задължителна, за да се гарантира стабилност и дълголетие на сградата. Качествената дограма изолира от външните шумове, а изборът на правилния стъклопакет осигурява благоприятна среда на обитаване. Големите прозорци пропускат повече слънчеви лъчи в помещенията. Много е важно да e предвидена качествена топло и хидроизолация на сградата. Необходимо е да са прекарани всички тръбни пътища за инфраструктурните системи като вентилационната и климатичната, така че да има свободно място по балконите и фасадите на сградата. Това не само е удобно и естетично, но и елиминира риска всеки да създава своя инфраструктура. Знаем колко неприятно е климатикът на съседа да капе върху околните первази.

Общи части

Начинът, по който са организирани общите части на сградата, е от съществено значение за комфортния начин на живот. Наличието на зелени площи и детски площадки, велостоянки, паркинг с удобен достъп, поддръжката и охраната на сградата – всичко това допринася за качествения живот в красива и защитена среда.

На какво още да обърнем специално внимание, преди да вземем решение за покупка

Когато отивате на оглед, обърнете внимание как изглежда строителният обект – дали е чисто и подредено, има ли организирана процедура за безопасно посещение и оглед от страна на клиентите. Поинтересувайте се от това дали инвеститорът предвижда допълнителни услуги – например довършителни работи, последваща поддръжка на сградата, почистване, съвременни системи за контрол на достъпа.

Има ли наистина качествено строителство в България?

Ако всичко описано дотук ви се струва нереално, има и добра новина за търсещите своето ново жилище. Във Варна действително има качествено строителство и ето конкретен пример за това.  Новият жилищен комплекс на "Планекс“ ЕООД "Панорама парк“ в кв. "Бриз“ във Варна, който ще отвори врати за новите си обитатели през март 2021 г., отговаря на всички изисквания на съвременно
©
то строителство и комфортния и защитен начин на живот.

Комплексът разполага с разнообразие от двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти с площ от 65 до 220 кв. м. Те са проектирани с просторни дневни и с по 2 или 3 спални и отговарят на съвременните изисквания за височина на таваните от 2.70 м., правилни помещения и наличие на удобни уединени тераси. Изложението на изток, юг и запад, съчетано с големите "френски“ прозорци с красива панорама, ще осигури щедрото пропускане на слънчевата светлина в помещенията. Наличието на две площадки за игра, вътрешен озеленен двор, както и близостта до Морската градина и бързият достъп до детски градини и училища, превръщат комплекса в идеалния градски дом.

Осигурени са подземни и външни места за автомобили, а любителите на велосипеди ще могат да оставят колелетата си на специални поставки, монтирани в подземния паркинг и в двора на "Панорама парк“.

И не по-малко важно – качественото строителство е гарантирано от "Планекс“ ЕООД, компания, която е едновременно строител и инвеститор на проекта. По този начин е изградена цялостна процедура за контрол на качеството – от проектирането, през изпълнението, до избор на най-подходящите строителни материали и технологии.

Информация за имотите за продажба може да получите в офиса на отдел "Продажби“ на "Планекс Инвест" ООД - ул. "Любен Каравелов“ 55, на тел. 052/610 746, 088 212 2 212, ел. поща: sales@planexinvest.bg или в сайта на обекта www.PanoramaVarna.bg.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (391) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1605) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: