Комплексът за социални услуги във Варна отбелязва 5-ти рожден ден с изложба

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:08 / 30.10.2020
1746
Комплексът за социални услуги във Варна, който обединява общо осем центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/,  празнува пет години от създаването си и десет години от откриването на първия си център. Празникът ще бъде отбелязан на 31 октомври от 17 ч. в Социалната чайна, с представяне на фотоизложба и картини, нарисувани от децата с помощта на варненски художници. По време на събитието ще бъдат спазени всички мерки за хигиена и безопасност, посочват организаторите.

Комплексът за социални услуги за деца и младежи е създаден на 1.11.2015 г. Първата къщичка функционира от 2010 г. и в нея са изведени децата от Могилино. Другите седем центъра са създадени по проект на Община Варна "Да не изоставяме нито едно дете". След приключване на проекта ЦНСТ-ата бяха обединени в Комплекс с общ капацитет 108 места и 95 души, обслужващ персонал и специалисти. Центровете за настаняване са разположени на различни места във Варна - жк "Вл. Варненчик“, жк "Изгрев“ и  с. Тополи. В шест от къщичките са настанени деца и младежи с множество увреждания, а другите два - деца и младежи без увреждания. Основната ни цел е да осигурим качество на живот, което да гарантира пълноценно физическо, емоционално и познавателно развитие и социално включване на всяко дете чрез осигуряване на индивидуална грижа и подкрепа, съобщи директорът на центъра  Дияна Дянкова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).