Кон, каруца и моторен трион задържаха горските във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:40 / 02.08.2017
1608
Три коня с каруци са задържани при проверките, извършени през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие.
За незаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев служителите на ДГС "Добрич" са съставили четири акта по Закона за горите. От нарушителите са конфискувани два коня и две каруци.

Кон, каруца и моторен трион пък са задържани при обход на територията на ДГС "Варна". При системните проверки, които извършват горските стражари към стопанството, е установен незаконен добив на общо 1,8 куб. м дървесина. За нарушенията са съставени четири акта и два констативни протокола.

Два акта са съставени и при контролната дейност в обхвата на ДГС "Нови Пазар", сочат още данните на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

През последната седмица на юли горските стражари към СИДП са извършили 288 проверки, 136 от които са на обекти за добив на дървесина, 104 - на превозни средства, а 49 - на физически лица.

За изминалия месец всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП отчитат общо 1594 проверки, при които са съставени 29 акта и 20 констативни протокола.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).