Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Концерт по случай Празника на музиката предстои във Варна
Автор: Пламена Николова 09:47 / 19.06.2020Коментари (0)1582
©
На 21 юни 2020, неделя, по инициатива на Франкофонски център Варна с подкрепата на Община Варна и в партньорство с Театрално-музикален продуцентски център (ТМПЦ) – Варна за девети пореден път във Варна ще се състои "Празник на музиката“, съобщиха за Varna24.bg организаторите.

"Това културно събитие, което се чества всяка година на една и съща дата, е създадено във Франция през 1982 г. Днес празникът се е превърнал в международна проява и се организира в над 700 града в цял свят.

Настоящата 2020-та година ще отдаде дължимото на изкуството, което помогна на много граждани по цял свят да преминат спокойно през периода на социалната изолация. Музиката във виртуалното пространство или на живо – при спазване на мерките за социална дистанция – ще бъде отново издигната на пиедестал на петте континента.

В този контекст и дух Франкофонски център Варна в партньорство и с любезното съдействие на Община Варна и на ТМПЦ-Варна – ще отбележи за девета поредна година Празника на музиката на живо и във виртуалното пространство.

Каним ви на 21 юни 2020 г. в 12 ч. на Лятна сцена зад Театъра, до ТМПЦ-Варна, за да се насладите на арии от произведения, свързани с френската музикална култура в изпълнение на солистите на Държавна опера – Варна: Гео Чобанов, Жана Костова, Евгений Станимиров, Димитринка Райчева.

А от 17 ч. заповядайте пред сцената на входа на Морската градина, където ще чуем вокални и инструментални изпълнения от ученици от Международен френски лицей Варна "Шарл Перо“, IV-та Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри", ГПЧЕ "Йоан Екзарх“ и деца от музикалната работилница в “Читалище Просвета 1927" в кв.Аспарухово.

Концертите ще бъдат излъчвани и в социалните ни мрежи, където в началото на деня ще публикуваме и букет от опери, изпълнени на френски език и любезно предоставени ни от ТМПЦ-Варна.

Благодарим на всички партньори, които подкрепиха тази инициатива: Община Варна, -Варна, ТМПЦ-Варна, Международен френски лицей “Шарл Перо“ Варна, IV-та Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри", ГПЧЕ "Йоан Екзарх“, “Читалище Просвета 1927" в кв. Аспарухово,“Веолия Енерджи Варна" ЕАД", съобщават организаторите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: