Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Концерт с любими детски хитове събира на една сцена звезди и деца на 8 март във Варна
Автор: Пламена Николова 12:29 / 05.03.2021Коментари (0)1871
Концертът "Ало, ало, Слънчице!’, песенен спектакъл по музика на Доно Цветков с любими детски хитове, ще събере на една сцена звезди и деца във Варна на 8 март от 18 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев“.

Петя Буюклиева, Искрен Пецов, дует "Мания“и актьорът от Държавен куклен театър – Варна Боян Стоянов, солисти на балет АРТ-ДЕНС и др.  ще се присъединят към детско шлагерно студио ДА, за да представят ново звучене на песни за деца, изпълнявани от малчугани не само в България, но и в други страни. Любимите на българската публика  "Ало, ало, Слънчице“ (с над 35 млн. гледания в YouTube), "Роклята на мама“ (с близо 20 милиона гледания), "Зайче“ (с 3 милиона гледания), "Семенцата“ (с близо 2 милиона гледания) ще бъдат изпяти с нови аранжименти. Концертът е част от проект за популяризиране на детската музика и участие на деца-изпълнители на голямата сцена заедно с утвърдени имена.

Във Варна песенният спектакъл ще е изцяло по музика на Доно Цветков с автори на текстовете основно Райна Пенева,но и на поетите  Кина Къдрева, Станислав Пенев и Стефан Стефанов. През годините част от песните  станаха любими на много деца, някои от тях спечелиха международни награди, прозвучаха в изпълнение на други езици, влязоха в учебната програма на детски градини и училища.

Българските певци, които пеят заедно с децата, са участвали през годините и в много други проекти на Доно Цветков, свързани с Международния музикален фестивал "Откритие“ и неговата дейност като музикален мениджър. Ето какво споделят сестрите Даниела и Юлия Петкови от дует "Мания“: "Вярваме, че с трите предстоящи концерта в Русе, Шумен и Варна ще зарадваме всички, и малки, и големи и ще стоплим сърцата им с красива музика и още по-красиви послания за вярата в утрешния ден и надеждата за един по-красив свят, изпълнен с любов и доброта. Доно Цветков е много близък наш приятел, прекрасен човек с огромно сърце и с невероятен композиторски талант. През последните две години Доно написа за нас три песни: "Бяла приказка“ по стихове на Матей Шопкин и за деца "Ако дал си надежда“ и "Кокиче“ по стихове на Райна Пенева. "Ако си дал надежда“ записахме с децата от Студио ДА и заснехме клип с тях в Морската градина във Варна.“

 "Този спектакъл за мен е като едно вдъхновение, каквото са децата ни.Затова трябва да им създаваме ценности, които да дават полет на техните мечти.Това е  стремежът на  "Ало, ало слънчице" и  съм щастлива съм, че мога да зарадвам своята публика с прекрасни нови песни с много чист и емоционален заряд.": добавя Петя Буюклиева.

Музикалният спектакъл с песни за деца на Доно Цветков беше представен за първи път с успех  пез 2019 г. в залата на Военния клуб в София. Той бе планиран и за април 2020 г., с нова аудио-визуална концепция, но поради създалата се епидемична обстановка се провежда сега. Осъществява се с подкрепата на Министерство на културата.

Концертът преди Варна ще бъде представен и  в Русе  (6.03 – Военен клуб), Шумен (7.03- Военен клуб) .








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: