Концерт за началото на програмата "Докосни Китай, стани част от света" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 26.03.2015
675
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Център "Иновации и развитие" при Икономически университет Варна стартира курсове по китайски език и култура. По този повод на 3 април от 18:00 часа в зала Аула на университета със специален концерт ще бъде дадено началото на програмата "Докосни Китай, стани част от света".

На концерта ще присъства преподавателката Сион Юхуан, която лично ще представи магията на китайската калиграфия. Целта на демонстрацията е да разкрие основата на изписването на китайските йероглифи и да може публиката да се увери лично, че това не е толкова трудно. Госпожица Сион е доброволец по програмата на Университета Ханбан и всички желаещи във Варна да научат китайски могат да го сторят в нейните часове.

На 03.04.2015 ще присъстват китайски студенти и преподаватели доброволци от цяла България. Те ще представят някои от най-популярните изпълнения от световноизвестната пекинска опера. Музикалната програма включва също така и китайски песни, изпълнени от български студенти, участващи вече в курсовете по китайски език.

Неделима част от китайската култура е грижата за тялото. Ненапразно китайците казват, че гъвкавата мисъл преминава през гъвкавото тяло. Специално за концерта във Варна ще гостува майстора на Тайчи меча - И Дондон. Всеки, който се интересува от автентичния вид на китайското бойно изкуство Тайчи ще може да се запознае с него лично.

Партньор на събитието и на програмата "Докосни Китай, стани част от света" е Институт "Конфуций" при Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).