Концерт за по-високи заплати в Морската градина на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 15.05.2018
2551
На 17 май, от 19:00 часа на сцена "Раковина“ в Морска градина – Варна, ще се проведе концерт в подкрепа на съставите от БНР - София и протестните действия срещу ниското възнаграждение на труда им.

За да изразят своята морална и музикална подкрепа към колегите от столицата, на сцената във Варна ще излязат: Антоанела Петрова, Полина Антонова, Нейчо Петров – Реджи, Страцимир Павлов, Нейко Бодуров, Стоян Роянов и други популярни български музиканти, които ще озвучат града с красива и качествена музика, която заслужава своето подобаващо признание.

Варненските артисти подкрепят желанието на съставите от БНР за увеличение на основните заплати, които в момента се оказват най-ниски в сектора и са далеч под средната заплата за столицата.

Още през 2017-та година музикантите и изпълнителите от четирите състава - Симфоничния оркестър, Смесения хор, Биг Бенда на радиото и Оркестъра за народна музика поискаха увеличение на бюджета на БНР в частта за музикалните му състави, което да доведе до 50-процентно повишение на заплатите им.

В момента бюджетът на БНР остава непроменен, тъй като искането все още не е гласувано.

Оркестрантите и хористите от музикалните състави на БНР започнаха протестни акции през април, за да повдигнат "на висок глас“ въпросите за финансирането и разпределянето на средствата, които се отделят за култура.

Протестите в София продължават и на 17 май, когато ще се състои и концерта в морската столица.

Входът е свободен за всички желаещи да се насладят и да покажат съпричастност към професионалистите и музиката, която изпълняват с любов, желание и кауза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).