Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кондуктори от Варна обявиха, че в знак на протест няма да работят в пиковите часове
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 03.12.2020Коментари (35)6619
© Фейсбук
Кондукторите от Градския транспорт във Варна се събраха вчера на пл. "Съединение" (Червения площад) за пореден протест с искане да се отложат готвените съкращения в предприятието, съобщава БНР. 

Служителите в дружеството настояват още ръководството да се ангажира с безплатна преквалификация и осигуряване на заетост за останалите работници, които няма да  бъдат преназначени в ТАСРУД или парично обезщетение в размер на 3 /три/ брутни заплати. 

Припомняме, повече от 200 души трябва да бъдат освободени от 1 януари. Причината е въвеждането на автоматизираната билетна система. Кондукторите изразиха готовност за ефективни стачни действия. 

Вчера протестът на недоволните прерасна и в шествие. Крайната цел на протестиращите бе сградата на общината. Транспортните работници не възпрепятстваха движението, като се движеха по прилежащия на булеварда тротоар. Кондукторите обявиха, че от днес в знак на протест, ще спират да работят в най-натоварените часове.

Айдън Сабитов и Стилияна Трендафилова обясниха, че няма никаква яснота колко от над 270-те кондуктори ще бъдат преназначени във фирма "Тасруд" като контрольори след въвеждането на електронната билетна система, а всички са подписали предизвестия за освобождаване.  

От първи януари всички билети в автобусите от градския транспорт  на Варна ще се купуват само от машините за билети в тях, а общината ще плаща на дружеството на километър пробег.

Припомняме, че за Varna24.bg управителят на "Градски транспорт" инж. Злати Златев обясни, че всеки, който бъде съкратен ще има право на обезщетение и преквалификация от Бюрото по труда. Той допълни, че съкращенията се отлагат от 2013 г. и те са във връзка с въвеждането на електронната билетна система във всички автобуси.



Още по темата: общо новини по темата: 509
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/85 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Без билети е най-добре! За какво ще плащаме всеки път, когато тръгнем за някъде! Особено лятото в навалицата!
0
 
 
Понеже гледам, че много хора не знаят за какво става въпрос нека само да изкажа мнение без да ангажирам никого. Живея в един от най-развитите градове в Европа и има само контрол, без кондуктори. Но има КОНТРОЛ. Качват се по двама човека от всяка врата и за две спирки всеки е проверен. Пътуване без билет означава 60 евро разход. И без това тичат като ненормални в пиков час от единия край на автобуса до другия за да вземат парите на някой. Същите тези хора могат да бъдат назначени като контрол, защото за билетите има машини. Дори и да има проблем с автомата това може да се докаже с камерите. Освен това има по няколко автомата един до друг, освен тези в обществения транспорт. Абсолютна грешка е на управлението да уволнява преди да бъдат сигурни, че алтернативата е перфектна.
+1
 
 
Тези кондуктори така и не разбраха, че заплатите им се плащаха от пътниците, към които те бяха груби в повечето случаи.
0
 
 
през Индустриалната революция станало нормално, хора занимаващи се с ръчен труд - тъкачи, металурзи и подобни - да рушат парни машини защото им вземали прехраната... Тези какво протестират - да си сменят професията... по тяхната логика трябва да се върнем да живеем в пещери...
+1
 
 
Имам 140 декара картофи и лук! Мога да поема половината от освободените!
-1
 
 
Подкрепям исканията на работниците. Съчувствам им. Аз също съм оставала без работа и доход, заради безхаберието на управляващите. Успех с борбата им пожелавам!
-1
 
 
Дано от управата се вразумят и незабавно отменят масовите съкращения.
Aнонимен
на 03.12.2020 г.
+1
 
 
Тя тая автоматизирана система отдавна остря още преди да започне да се тества даже. И това все от многото компетентно управление в общината. Аз лично не желая кондуктори в транспорта като цяло. Трябва да има само проверяващи дали всеки им билет. Много по-лесно би било ако качването и слизането в автобусите се извършва регулирано. Качване само от първа врата. В много страни е така, А нашите кондуктори могат да се сърдят само на себе си, че са прекарали дълги години само на тази работа и са загубили странични умения и навици.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: