Конференцията “Живот след дома" предстои във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:26 / 11.12.2019
1687
На 13 декември от 09.30 часа в хотел Черно море, зала "Варна“ ще се проведе второто издание на конференцията “Живот след дома" – едно събитие за споделяне на добри практики и идентифициране на съществуващи проблеми при реализацията на младежи, израснали в социални институции и предизвикателствата, пред които са изправени след навършване на 18 г.

На конференцията са поканени младежи, живеещи и вече напуснали центрове за настаняване от семеен тип във Варна, всички ангажирани по темата  институции на национално, регионално и общинско ниво, както и представители на гражданския сектор. 

На конференцията ще бъдат изработени препоръки, свързани с подкрепящата грижа, която трябва да върви паралелно с подкрепата на младежите в центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) и последваща подкрепа след навършване на 18 години и напускане на ЦНСТ.  

Лумос е международна неправителствена организация, създадена от Дж. К. Роулинг, за да помогне в реформирането на услугите за деца в неравностойно положение, като трансформира институционалната грижа в услуги, който дават възможност на семействата да останат заедно в общността. В момента 80% от предполагаемите 8 милиона деца, които живеят в сиропиталища или други институции, имат семейства. Мисията на Лумос се основава на десетилетия на научни изследвания, които показват, че институциите имат отрицателно въздействие върху физическото, емоционалното и интелектуалното развитие на децата. След едно десетилетие работа с правителства в Централна и Източна Европа, Лумос започна дейност в Латинска Америка и Карибите с фокус върху Хаити, където повече от 30 000 деца, 80 % от които имат семейства, живеят в сиропиталища. Лумос подкрепя процесите на трансформирането на услугите за грижа за деца и в Колумбия и Кения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).