Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Конкурс за рисунка "Истории от моите книги“ организират във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:30 / 01.04.2016Коментари (0)2152
©
Арт предизвикателство към малки и големи отправят Фондация "Св. Св. Константин и Елена" и Галерия "Графит" по повод 2 април - Международния ден на детската книга и 23 април Световния ден на книгата и авторското право.

Конкурсът за рисунка "Истории от моите книги" дава възможност и на децата, и на техните родители да творят заедно или поотделно, черпейки вдъхновение от художествената литература, от любимите книги, от най-ярките и незабравими образи, за които са чели в романите за възрастни или в изданията за деца. 

В конкурса за рисунка, чието начало е 2 април, няма поставени ограничения за възраст, техника, използвани художнически материали или размери на творбите. Единственото изискване към малките и големите художници е да развихрят творческата си фантазия и въображение и да пресъздадат емоцията от четенето чрез езика на изобразителното изкуство. 

Авторите могат да участват с повече от една творба. Готовите рисунки можете да изпращате до 8 май на адреса на Фондацията - к.к. Св. Св. Константин и Елена, Административна сграда или в Галерия "Графит" на бул. Княз Борис I 65. 

Кои ще бъдат най-добрите творби, ще определят преподавателите на Студио Графит - арх. Катерине Попоян и художниците Светлин Ненов и Диян Димитров. Ще бъдат връчени награди за първо, второ и трето място в 4 възрастови категории: 7-10 години, 11-14 години, 15-18 години и над 18 години, а също грамоти за всички участници и поощрителни награди за най-малките художници. 

Отличените рисунки ще бъдат експонирани в сборна изложба на победителите от конкурса "Истории от моите книги" в Галерия "Графит".

Денят на детската книга е повод и за поредната дарителска инициатива на Фондацията към децата лишени от родителска грижа от домовете "Другарче" и ЦНСТ към дома, дом "Княгиня Надежда", ЦНСТ "Изгрев" и помощното училище с интернат в с. Кривня. В навечерието на празника повече от 120 хлапета получиха като индивидуален подарък книги. 

За подрастващите и тийнейджърите - класически и нови заглавия художествена литература, научно-популярни издания и енциклопедии, за най-малките - приказки, книжки с картинки и игри за оцветяване - подаръци, съобразени с възрастта и индивидуалното развитие на всяко от децата. Инициативата е свързана с една от основните мисии на Фондацията - чрез изкуството и литературата да подпомага децата в риск по пътя на интелектуалното, творческото и духовното им израстване, да поощрява любопитството и любознателността им към историята, културата и постиженията на света, в който живеем.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: