Консултират наши пенсионери, работили в Германия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:20 / 04.08.2015
708
Териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) във Варна ще бъде домакин от 15 до 17 септември на традиционните българо-германските консултационни дни. Те се организират за 18-и пореден път от НОИ на България и германското пенсионно осигуряване на ФРГ, пише Черно море.

В рамките на проявата 4 екипа от експерти от двете страни ще консултират гражданите по конкретни случаи, свързани с преценката на права в областта на пенсиите на живеещите в България, които имат осигурителни периоди, придобити съгласно законодателствата на България и Германия.

Заинтересованите ще имат възможност да се консултират по въпроси, свързани с условията за придобиване право на пенсии, преизчисляване и изплащане на пенсии съгласно правилата за координация на схемите за социална сигурност, съдържащи се в европейските регламенти.

Консултациите ще се проведат по предварително направени графици в сградата на ТП на НОИ - Варна, на ул. "Охрид" № 6. Приемното време за трите дни е от 9 до 16,30 ч. Желаещите могат да си запишат приемен час на телефон (052 66 32 90); факс (052 66 32 40). 

За по-голяма ефективност на консултациите е препоръчително всеки да носи със себе си документите си за трудов, сигурителен стаж и осигурителен доход, както и документ за самоличност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).