Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Контраадмирал Михайлов: Ако беше катапултирал, майор Терзиев щеше да е спасен
Автор: Пламена Николова 14:36 / 17.06.2021Коментари (0)3700
Ако беше катапултирал, майор Валентин Терзиев щеше да е спасен. Това каза на брифинг на ВМС във Варна контраадмирал Кирил Михайлов във връзка с издирването на останките на падналия изтребител МиГ-29 на 9 юни край Шабла. Пред журналисти той показа снимки с части на самолета, но уточни, че голяма част от тях са разпръснати по морското дъно, при това изключително раздробени, предаде репортер на Varna24.bg.

"Надеждите ни да намерим по-голяма запазена част от самолета, която да бъде лесно извадена, а в последствие да бъде извадена и черната кутия от нея, се опровергаха.

В момента Минен ловец "Цибър“ обследва района и всички останки се изследват с помощта на дистанционно управляеми апарати.

Към този момент потвърждавам мястото където е катастрофирал самолета и това, че ние продължаваме обследването в района. Все още не е намерена черната кутия. Сами разбирате, че това е огромна площ – около 1кв./км. с дълбочина 70 метра“, каза още контраадмирал Кирил Михайлов.

Той припомни, че малко след като се установява загубата на изтребител МиГ 29, Военноморските сили са започнали операция по търсене и спасяване. След потвърждаване, че намерените биологични останки са с човешки произход е започнало издирването на останките на изчезналия изтребител.

Контраадмирал Кирил Михайлов заяви, че е бил разчетен нов район на операцията, този път за търсене на останки по дъното на морето. Още в началото са били открити и извадени части от оборудването на самолета, които са били извадени от водната повърхност от екипажите на корветите "Бодри“ и "Решителни“ и предадени на органите на Военна прокуратура, която провежда разследването за инцидента.

"В тази операция участваха 4 кораба от ВМС, два вертолета, три гранични полицейски катера, общо 260 човека от ВМС взеха участие в тази операция и 21 човека от Гранична полиция.

Както знаете, беше проведена работна среща с граждани и фирми, които имат касателства към издирването и търсенето в морето. Те участваха в първия етап на издирването. За съжаление поради влошаване на метеорологичната обстановка на 13 остана да работи само минен ловец 32, който остана да довърши обследването на района на 14-ти юни.

Открити бяха стотици контакти на дъното, тези които представляваха възможност да са от самолета бяха обследвани с дистинционни подводни апарати, но за съжаление за нито един от тях не се потвърди, че е част от самолета“, каза още контраадмирал Михайлов.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 103
11.03.2024 »
24.11.2023 »
09.11.2022 »
08.11.2022 »
08.11.2022 »
08.06.2022 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: