Корабчето "Белла" ще продължи да превозва варненци, пускат тролей 86 по моста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:22 / 15.06.2016
2275
Тролейната линия 86 - от Аспарухово до сп. "Почивка", ще бъде възстановена най-късно до два дни, съобщи кметът на Варна Иван Портних. За жителите на района остава и възможността за ползването на морски транспорт. "Проведохме разговори с колегите от Община Белослав, на които използвам случая да благодаря за съдействието. Постигнахме договорка корабчето "Белла" да продължи да превозва пасажери от Морска гара до Аспарухово. 

Единствено в краткосрочен план - между 1-ви и 11-ти юли, заради планов ремонт на ферибота, "Белла" ще се върне в Белослав. През останало време ще продължи да си изпълнява курсове в акваторията на залива по сегашния график", каза Иван Портних.

Той допълни, че успоредно с това Община Варна е задвижила процедури за закупуване на още корабчета, с цел възстановяване на водния транспорт, съществувал преди десетилетия. Предпоставки за развитие на морската връзка дават и туристическата атракция Аспарухов вал, и прабългарското селище, а също и предстоящото изграждане на рибарско пристанище с атрактивно рибарско селище, допълни Иван Портних.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).