Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Корабно машиностроене" АД пусна на вода първата си баржа
Автор: Екип Varna24.bg 16:46 / 05.12.2008Коментари (0)1307
"Корабно машиностроене" АД пусна на официална церемония днес първата си баржа. Безмоторният кораб със строителен номер 102 се потопи във водата пред много гости и служители на завода. На официалната церемония присъстваха шефът на местния парламент Борислав Гуцанов, областният управител Христо Контров, кметът на район "Аспарухово" Богдан Караденчев и генералният директор на "Параходство Българско речно плаване" инж. Драгомир Кочанов. На 26 август т.г. дружеството стартира и строителството на кораби. Беше подписан договор за строителството на общо шест баржи с поръчителя "Параходство Българско речно плаване" - Русе (БРП). Тогава в завода бяха заложени двата кила на плавателни съда със строителни номера 101 и 102.

Първата рожба -обект със строителен номер 101 е бил спуснат през миналата седмица и е провлачен на вода до централата на "Параходство Българско речно плаване" в Русе, където утре ще се проведе официално тържество по освещаването му, каза изпълнителният директор на "Корабно машиностроене" АД инж. Иван Даскалов.

"Преди малко повече от 3 месеца бяхме тук в подобен състав на първото по рода си събитие в историята на "Корабно машиностроене" АД за залагането на киловете за 2 000 тонни несамоходни баржи. Тогава си обещахме, че преди коледните празници ще се срещнем тук за пуска на тези кораби. Като сериозни и отговорни професионалисти ние спазихме обещанието си", каза инж. Даскалов.

Той съобщи, че с много услия и труд са успели да намалят в пъти заложената инвестиционна програма от 3 мнл. евро за придобиването на облик на корабостроителницата с възможности за строителство на кораби. С парите са извършени инфраструктурни мероприятия в завода. Направена е пълна модеризация на целия южен хелинг и са закупени различни съоръжения за нуждите на корабостроителницата. За кратко време е изградено депо за обръщане и разтоварване на секции. Изработени са нови спускови колички, вътрешни и външни скелета. Закупено е заваръчно оборудване, включително и модерна техника за автоматично заваряване. Извършени са и редица други мероприятия, каза Даскалов. Той изрази благодарност за добре свършената работа на проектантите, производствените и техническите звена и целия колектив на завода. Предстои през следващата седмица да се заложат киловете на следващите два обекта със строителни номера 103 и 104.

Пo време на церемонията председателят на Общинския съвет Борсилав Гуцанов заяви, че са малко фирмите и компаниите, които в днешно време инвестират средства в производство. "Прекланям се пред вас и ръководдителите ви за направеното в толкова кратки срокове. Смятам, че голямото бъдеще е насочено именно към производствотo. Гордея се с това, че вашето предприятие се намира на територията на община Варна и влагате услия и труд в корабостроенето и производството", каза още шефът на местния парламент.

Източник: chernomore.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: