Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Коронавирусът спаси от ареста наркодилър от Варна, пуснаха го у дома
Автор: Пламена Николова 17:28 / 15.12.2020Коментари (0)1554
©
Състав на Варненския апелативен съд уважи молбата за изменение на мярката за неотклонение и постави под домашен арест обвиняем за притежание на наркотици с цел разпространение. Сред основанията на Радостин А. да поиска по-лека мярка е влошеното му здраве след прекарана инфекция с корона вирус, съобщиха от пресслужбата на съда. Получения отказ от Окръжния съд той обжалва пред апелативната инстанция.

27-годишният мъж е бил задържан на паркинг пред хипермаркет във Варна. На 10 декември е бил привлечен под наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. При обиск на Радостин и на жилище, в което той живее, са открити 9 пликчета с кокаин с общо тегло 2,68 грама. В миналото е била регистрирана една негова криминална проява. Варненският районен съд му е наложил административно наказание "глоба“. Деянието е било идентично с това по настоящото дело.  

Според прокуратурата престъплението, извършено в миналото, показва склонност към подобни деяния. Следователно, ако е с по-лека мярка, може да наруши закона. 

Защитата не оспорва авторството на деянието. Твърди обаче, че той признава вината си и ще поеме отговорност за стореното, така че отпада опасността да извърши престъпление. Освен това на фона на други свои заболявания има усложнения след заразяване с Ковид-19.

Апелативният съд съобрази становищата на страните и чистото съдебно минало на обвиняемия. Спрямо него няма влязъл в сила съдебен акт - бил е освободен от наказателна отговорност с наложено административно наказание. Съществуват доказателства, които показват влошаване на здравословното му състояние. За да гарантира защитата на обществения интерес съдът прецени за целеосъобразно да му наложи втората по тежест мярка за неотклонение – домашен арест. Тя ще бъде придружена с електронно наблюдение.

Определението, с което Варненският апелативен съд определи домашен арест на обвиняемия за държане на наркотици с цел разпространение Радостин А., е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: