Коста Базитов: Варна ще отбележи "100 години курортен град" въпреки пандемията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:46 / 23.04.2021
1822
Варна ще отбележи 100 години като курортен град подобаващо. Кулминацията на поредицата от инициативи ще е на 10 юни с концерт в Летния театър. Това обяви в предаването "Зала Пленарна" по Дарик зам.-кметът Коста Базитов.

По този повод, както и заради 100-годишния юбилей на варненския театър, е подписан договор със Съюза на артистите в България за кратки 10-минутни импресии, посветени на емблематични места във Варна. В тях култови актьори съпреживяват своите мисли, а импресиите ще бъдат показани съвсем скоро. Инициативата се осъществява съвместно с Националната телевизия.  

  

Варненският културен афиш се проявява независимо от условията, в които се намира страната и светът. 91 проекта в различни области за общо 500 000 лева са одобрени на първа сесия на общинския фонд "Култура". Над 600 лева ще бъдат отпуснати за музикалния фестивал "Варненско лято".

Готова е Програмата за развитие на туризма във Варна за периода 2021-2030. Тя е изготвена от специалисти в бранша, разкри още Базитов, който е заместник-кмет с ресори туризъм, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт.

На територията на курортите "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена" в момента има само по 3 работещи хотела. Останалите са затворени и няма яснота кога ще отворят, е станало ясно по време на срещата във Варна с вицепремиера и министър на туризма в оставка Мариана Николова. За обсъждане на въпросите пред заетите в туризма ще бъде проведена допълнителна среща с представители на бранша, отбеляза зам.-кметът.

В болниците в региона има осигурени 720 легла за пациенти с коронавирус. Към момента хоспитализираните са 347, посочи Коста Базитов.

"Аз лично преминах през този ад и мога да каже, че не трябва да изпиташ болестта, за да бъдеш адекватен към действията и превенциите, които правителството, здравното министерство и администрацията прилагат. Трябва да бъдем по-разумни при отношението към тази болест", коментира зам.-кметът на Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).