Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Костадинов: Композиция от винкели и арматурна стомана не подхождат на облика на града
Автор: Пламена Николова 11:41 / 26.07.2017Коментари (0)1833
© Varna24.bg
Това е скулптурата пред Общината, която визира общинският съветник
Варна се напълни с неразбираеми паметници, пред Общината има един, който сякаш е сглобяван от заварчици в корабостроителния завод. Това заяви в зала Пленарна по време на заседание на местния парламент общинският съветник Костадин Костадинов, предаде репортер на Varna24.bg. Ето и повода за изказването на съветника:

"Един казус занимава морската общественост повече от 10 години - въпросът е свързан с изграждането на паметникът на морския труженик. Защо беше необходимо на първия конкурс през 2015 г. и на втория, завършил току що, да бъде променяно утвърденото от министъра на културата наименование на "Паметник на моряка" и "Паметник на морския труженик". Така се преиначава утвърденото задание и основния замисъл на идеята за паметник на хората свързани с морето. Във Варна има достатъчно паметници на военни моряци, композицията има не само местно, но и национално значение. Защо и двата конкурса бяха проведени без огласен регламент?

Трябваше проектите, които участват да бъдат показани поне за две седмици пред Пленарна зала. Този конкурс, който мина,завърши с три задания, като и трите не отговарят по мое мнение на заданието. 

Единия представлява вълна, която залива пейка и на нея стои момиченце с рибка в ръка. Ние паметник на златната рибка ли ще правим или на морските труженици? Малко се страхувам, защото Варна през последните 12 месеца се напълни с паметници, които изглеждат доста неразбираемо. Отпред пред Общината има един, който прилича така, сякаш е сглобяван от заварчици в корабостроителния завод. Баща ми е заварчик 7-и разряд и аз съм сигурен, че може да направи нещо по-красиво. Композиция от винкели и арматурна стомана не подхождат на облика на града. 

Когато се дават много пари трябва да знаем за какво ги даваме. Защото паметниците не се слагат, за да бъдат премахвани след една две години. А ние във Варна точно това правим. Да припомня случая с онази скулптура "Венера от Варна", която беше изсипана на центъра на града пред хотел Черно море и след няколко години премахната", каза Костадинов. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: