Костадинов: Правителството на Орешарски саботира управлението на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:53 / 09.01.2014
1997
Правителството на Пламен Орешарски саботира управлението на Варна, защото води война с кмета и с Общинския съвет. Това каза в предаването "Зала Пленарна" на Дарик Варна общинският съветник Костадин Костадинов. Според него в името на това да свалят или уязвят политическия си противник, управляващите са готови да жертват интересите на стотици хиляди варненци.

"Те са на принципа или ние, или вие. Или нас ще ни има, или вас няма да ви има. Явно са обявили война на българския народ. Колкото по-скоро това правителство си тръгне, толкова по-добре", категоричен е общинският съветник.

Според Костадинов с връщането на решенията от сесията в края на декември областният управител Иван Великов се е подиграл с позицията на общинските съветници, представляващи десетки хиляди избиратели.

"Областният управител е една назначена от управляващата тройна коалиция БСП, ДПС и "Атака" политическа фигура, която днес е тук, утре я няма. Ние, хората, които сме избрани в Общинския съвет и всеки един от нас представлява хиляди избиратели, решихме това, което варненци поискаха от нас", каза Костадинов.

Той е категоричен, че основната причина за връщането на цялата сесия е гласуваното предложение за преименуване на местностите.

"Съществува притеснението сред управляващите, че може да бъдат обвинени в насаждане на етническо противопоставяне. Да не излезе, че връщат само едното решение, върнаха цялата сесия", изтъкна Костадинов. По думите му в момента държавата ни се управлява от ДПС и въпросът за преименуването не се решава на местно, а на централно ниво.

"Това, че новите имена на буренаците и на свлачищата се превърнаха в много сериозен проблем, е симптом за разлагането на нашата държава и за състоянието, в което се намираме в момента", каза Костадинов.

Общинският съветник е на мнение, че Иван Великов се държи и говори като като Луи XIV, известен с прочутата фраза "Държавата - това съм аз". "Не, господин Великов, държавата това сме ние, гражданите", отвърна Костадинов.

По повод напрежението в Областна управа, възникнало по време на протеста срещу Великов миналата седмица, Костадинов заяви, че то е било продиктувано от поведението на губернатора.

"Когато ние го повикахме, той отказа да слезе. След това каза, че ще приеме 2-3 души, и поиска другите да напуснат. Каза ни: напуснете моята сграда, вие сте хулигани. Попитах го защо прилага така превратно въпроса, той каза: така съм решил. В тази ситуация нямахме друг избор. Можехме да отидем, да повикаме под прозорците му, но нямаше да го впечатлим по никакъв начин", убеден е варненският избраник.

За другия протест, организиран от партия "Атака" срещу областния управител, Костадинов коментира, че Волен Сидеров се е опитал да яхне вълната на общественото недоволство.

"Ако аз имах парламентарния ресурс на Волен Сидеров и неговата власт в момента, защото той има огромна власт - това правителство е негово, нямаше въобще да си правя труда да идвам до Варна. Нямаше да плащам държавни пари, нямаше да правя митинги пред Областна управа, от които всъщност нищо не се разбра. Въпросът, които той трябваше да постави в пленарната зала, е: Или има Иван Великов, или има Пламен Орешарски. Ако има Иван Великов, няма да има Пламен Орешарски, това е положението. Т.е. той можеше още миналата седмица да им поиска вот на недоверие. Защо идва да го прави. Това е леко шизофренична ситуация - Сидеров подкрепи това правителство, което назначи този областен управител, срещу когото той протестира", коментира Костадинов.


Виж коментарите (2)

Още по темата (382):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Варна излиза на протест срещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
14.06.2014 Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу
правителството
13.06.2014 Утре Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу правителството
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).