Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Коварна болест прикова Дидо от Варна на легло, мечтае да вижда слънцето, нужна е помощ!
Автор: Пламена Николова 15:16 / 02.09.2019Коментари (0)7403
Млад мъж от Варна е прикован на легло в безпомощно състояние, а мечтата му е да вижда всеки ден слънцето и хората, научи Varna24.bg.

34-годишният варненец лежи неподвижен с тежката диагноза "множествена склероза" затворен в малка стая с прозорец. За три години Даниел Джамбазов е излизал три пъти навън по спешност с помощта на близки и приятели, които са го пренасяли на ръце по тясното стълбище на къщата в центъра на Варна.

Майката на младия мъж се обърна към медията ни с надежда, че може да се намери строителна или друга фирма, която да направи живота на Дидо по-лек. За целта трябва да бъде изградена тераса към стаята му, за да може ежедневно той да бъде извеждан на въздух. Необходимо е от терасата да се спуска механична инвалидна платформа към вътрешността на двора, откъдето майката, която сама се грижи за Даниел, да може да го извежда за ежедневни разходки в града, Морската градина или край морето. 

На този етап Дидо е буквално прикован на легло затворник, тъй като коридорът и стълбището на къщата са толкова тесни, че дори трудно би могъл да бъде свалян на ръце до двора. А пренасянето му е непосилно за майка му, видя репортер на Varna24.bg

Жената сподели, че поради липсата на светлина нивото на витамин Д в организма на сина й е силно занижено, а това се отразява пагубно на общото му състояние. 

Ето какво споделя и самият Даниел за себе си: "Като малък родителите ми се разделиха и аз реших да остана при баща си. Записах се в спортно училище с профил класическа борба. Борбата е индивидуален спорт, свикваш да разчиташ единствено на себе си. Години лишения, тренировки, пазене на режим, диети. Спорта ми се отдаваше и бях добре сложен физически и здрав. Имах отличия с грамоти и медали. Отслабнах с 24 килограма за най-важното състезание и както става винаги, като си от малък отбор и нямаш връзки, станах втори. Въпреки контузиите в спорта сред които дискова херния, скъсани минискуси и връзки на коленете, извадени рамена, това не ме сломяваше. Докато съдбата не реши да се подиграе с мен и през 2002 г. ми бе поставена диагноза "множествена склероза". До преди три години успявах да се преборвам с болките на кръста и останалите болежки. Тренирах с последни сили, бягах на пътека, въртях велоаргометър, правех упражнения. А сега съм обездвижен, безпомощен на легло, моята майка се грижи за мен-раздвижва ме и ми прави масажи, защото нямаше средства за професионален рехабилитатор. Имам надежда, че ще се оправя, но са нужни средства, с които не разполагаме. Мисля, че има хора с добри сърца, които могат да ми помогнат поне да виждам слънцето и дишам чист въздух сред хора. Не прося милостиня, а просто моля за надежда, за по-добър живот. Спрял съм всякакви лекарства за стопиране на болестта и за всички болки", споделя Даниел. 

Всеки, който желае да помогне на младия човек с финансови средства за лечението или изграждането на мечтаната тераса и рампа, може да се свърже с майка му на тел. 0899 307535 или да дари средства:

Банка ДСК

IBAN: BG09STSA93000021923577

Даниел Джамбазов

Какво сподели майката на Дидо, Радка-вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: