Крадци разграбват военно поделение във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:54 / 22.10.2019
11640
Крадци разграбват бившето поделение на Строителни войски във варненския квартал "Владислав Варненчик". Те влизат с каруци и автомобили и изнасят дограма, желязо, кабели и оборудване от помещенията.

Във военното поделение има няколко сгради, които привличат крадците. Живеещи в съседство са притеснени, че постройките са в лошо състояние, може да се срутят и да има пострадали, съобщава БНТ.

Димо Димов, съсед: Наблюдавам как поделението се разграбва системно. Сложиха колове, в последствие се разграбиха, влизат всякакви хора тука. То е безконтролно, както виждате няма никаква ограда, всеки влиза, взема си каквото му трябва.

Военното поделение е закрито отдавна, а от няколко години не се охранява. През 2016-та държавата прехвърля имота на Община Варна, която не може да го ползва за търговски цели.

Стоян Пасев, областен управител на Варна: Идеята беше да се правят социални дейности. Едната от сградите, доколкото знам, е проектирана вече, говорим за реставрация на съществуваща сграда, тъй като се оказа, че бетонните конструкции са здрави.

От Община Варна заявиха, че най-голямата сграда в поделението, която е на три етажа, ще бъде използвана за социални дейности и вече е възложено проектиране за преустройството ѝ. Пространството около нея ще бъде облагородено.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).