Край: Няма да бутат второто ниво на фитнеса на Марешки на "Кабакум"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
15:35 / 03.07.2013
5274
Административен съд - Варна отмени заповед на кмета на Община Варна за демонтиране на второ ниво на фитнес-клуб на "Белвекс"ООД, на плаж "Кабакум север 2".

Образуваното административно дело е по жалба на Светлана Марешка, управител на "Белвекс"ООД, срещу заповед №3394/30.08.2012г. на кмета за демонтиране на второ ниво на преместваем обект, разположен върху изключителна държавна собственост - морски плаж.

Според нея преместваемия обект заема площта, посочена в разрешението за поставяне, а при издаването на заповедта са допуснати редица нарушения.

Съдът, след съвкупна преценка на събраните по делото доказателства счита, че в заповедта не са налице мотиви, няма индивидуализации на конкретните фактически съображения, които да обосноват произнасянето на административния орган.

Административният орган се е задоволил с препращане към общи разпоредби на различни нормативни актове без да индивидуализира фактически основания по премахване на преместваемия обект.

Съществува вътрешна нелогичност и противоречивост на основанието за издаване на заповедта и съда е поставен в невъзможност да извърши надлежен контрол за законосъобразност.

В действащата Наредба за разполагане на преместваеми обекти по смисъла на чл. 56, ал.1 от ЗУТ на община Варна няма въведено изискване за височина на преместваемите обекти.

След като няма нормативно ограничение за височината на преместваемите обекти, поведението на жалбоподателя не може да се квалифицира като противоправно.

Община Варна е постановила недействителен административен акт и същия следва да се отмени с произтичащите от това законни последици.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).