Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Красен Кралев: "Варна утре“ и Костадин Костадинов ще бъдат изненадата в неделя
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 20.10.2011Коментари (1)3025
©
Красен Кралев е основател и зам.-председател на ПП "Новото време". Създател и председател на борда на директорите на най-голямата българска компания за публични комуникации MAG Communications.

- Г-н Кралев, коалицията, в която във Варна участва "Новото време", набира скорост, какъв е Вашият анализ на предизборната кампания там?

-Кампанията се развива според нашите очаквания и лично аз смятам, че "Варна утре" и Костадин Костадинов ще бъдат изненадата на изборите в неделя. Варненци са уморени от досегашното управление и искат нещо различно. Искат нови идеи и нов стил на управление. Точно това ще им дадем ние. За съжаление времето на кампанията бе твърде кратко, за да разгърнем истинския потенциал на коалицията.

- Защо толкова късно стигнахте до този формат след като сте толкова уверен в неговите възможности?

- Прекалено дълго чакахме Синята коалиция да узрее, за да се отвори към останалите десни партии. С всеки ден става все по-ясно, че това все още не е възможно. С това поведение никога не може да се надяваме да има сериозна дясна алтернатива за управлението на България.

- Казват, че Вие сте идеологът на Варна утре...

- Чак пък идеолог! Аз имам ясни идеи за обединение на десните партии на базата на равнопоставеност, уважение и общи ценности и принципи за реализиране на дясната политическа идея. Споделих ги с г-н Костадинов и бързо се намерихме. Освен това с Краси Каракачанов и Любо Дилов сме приятели и съмишленици от много години и най-естественото нещо бе до реализираме един общ проект в най-невралгичната политическа точка на България в момента - Варна. Г-н Костадинов е най-добрият вариант за алтернатива на статуквото. БНД ясно и точно заявиха, че са модерна партия и подкрепиха мощно проекта. Подкрепиха ни безрезервно ЛИДЕР и НФСБ на Валери Симеонов от СКАТ. За съжаление ОДС избраха офертата на г-н Марешки пред нашата. Да ние нямаме неговите финансови възможности и не можем с пари да се конкурираме за сърцата на десните избиратели. За съжаление членовете на ССД не падат по-далеч от лидера си Софиянски, за който икономическата изгода е над-всичко.

- Защо Варна е болката на всички политици?

- Защото във Варна от години не се говори за политика, а за купен, корпоративен вот. В това отношение Варна е срамът на България. Нашата битка не е със старото управление, реализирано от Кирил Йорданов. Какъв кмет е бил - историята ще покаже. След като е управлявал града ни 3 мандата, значи хората дълги години са го оценявали като успешен. Вярно е, че четвъртият им идва в повече. Нашата битка е за бъдещето на Варна. Битката не е Йорданов - Костадинов, нито Йорданов-Марешки, а Марешки - Костадинов. Двамата са атрактивни като алтернатива за управление на града. В избора между Марешки и Костадинов ще проличат моралът и интелектът на варненци. Те имат възможност да опровергаят всички анализатори, които смятат че във Варна политика не може да се прави и от Варна голям български политик не може да излезе. Марешки е успешен мениджър, но нашите разбирания за политическо поведение са различни. Българите сме особени хора, никога не гласуваме за богатите си съграждани, особено ако те демонстрират арогантно богатството и успехите си. Костадинов е всичко това, което останалите участници в кметската надпревара не са. Млад, супер интелигентен, непокварен от изпълнителната власт, твърда и решима личност . Патриот! Коментирам тези трима кандидати, защото другите не заслужават вниманието ми. Недков също е интересен, но той е жертва на коалиционната политика на партиите, които го издигат. Добромир Джиков е изключително амбициозен и с някакъв административен опит, но е кандидата на Премянов. Това изчерпва всичко! Гуцанов дълго имаше възможност да управлява града като председател на ОбС. Каквото е могъл да направи, направил е. За каква промяна може да става дума тук. Та промяната започва от тях и БЕЗ ТЯХ! Останалите са плоски, скучни и не отговарят на желанието на варненци за ново и модерно управление.

- Кого ще подкрепите на балотажа?

-Балотаж във Варна ще има. Балотаж между Йорданов и Костадинов ще е истинско предизвикателство и битка между политици с различни виждания за управлението на града. Всеки друг формат на балотажа ще изкара варненци за риба.

- Колко съветника разчитате да вкарате в следващия местен парламент?

- Колкото варненци решат. В момента в града ври и кипи и всичко е възможно. Всички от "Варна утре" сме категорични, че ще работим за реализиране да дясно управляващо мнозинство. Лесно бихме намерили общ език с ГЕРБ, Синята коалиция и Нашият град за бъдещето на Варна.
Варна има нужда от рязко подобряване на инфраструктурата, от яка работа с еврофондовете и модерна промоция на града като туристическа дестинация. Ние сме силни в това. Ако градът иска да живне, нека жителите му изпратят повече наши представители в общинския парламент. На мястото на "корупционния модел Варна", искаме да изградим "варненския
модел на новата модерна десница". Искаме да изградим управление без лукавото ДПС, без милиционерско-комунистическата олигархия. Та БСП и ДПС преди 4
години крадяха цели урни, фалшифицираха протоколи а услужливи съдии прикриха престъпленията им към варненци.
И хайде българи, събудете се! Достатъчно време ДПС заедно с циганите имаха решаваща роля в определянето на нашите управници! Стига толкова! Писна ни на всички.

- Какво става в Новото време? Като че ли стоите малко настрана от политическите битки в момента?

- Вие сериозно ли ме питате?! Във Варна имаме фаворит. В Пловдив имаме много силен кандидат - Георги Титюков, който се представя блестящо. В Ямбол и Велико Търново Христо Дянков и Юлияна Дончева водят жестока битка за кметския стол и общинския съвет. Във втория град във Варненска област - Провадия, нашият кандидат Тихомир Александров също е фаворит. В над 60 общини представяме нашите идеи за местното самоуправление.
Вярно е, че след оттеглянето на Кошлуков от лидерския пост нямаме толкова изявено присъствие в медийното пространство. Истината е, че той е най-харизматичният и обичан политик от Новото време, но при нас има много силни личности, които биха се справили с предизвикателството да водят партията в тази тежка политическа ситуация. Сега просто работим здраво по места. Ще видим кой какво е свършил след изборите. Бъдещето на партията и изборът на типа лидер ще зависят много от това какво доверие ще спечелим в неделя.




Още по темата: общо новини по темата: 390
18.12.2011 »
09.12.2011 »
05.12.2011 »
29.11.2011 »
25.11.2011 »
22.11.2011 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.10.2011 г.
0
 
 
явно магарешки е забравил кой се смее последен
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: