Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Красимир Каракачанов, Коалиция "Български патриоти": Има реална опасност Турция да реши вота, затова гласувайте с разум!
Автор: Екип Varna24.bg 08:35 / 09.07.2021Коментари (0)2358
© Varna24.bg
Очакванията ми за тези избори са повече български граждани да излязат и да гласуват, но да го направят с разум, а не с емоции.Това сподели в интервю за Varna24.bg лидерът на ВМРО и водач на листата с кандидат-народни представители на Коалиция "Български патриоти" във Варна Красимир Каракачанов.

- Г-н Каракачанов, вече сме на финалната права на предизборната кампания. Какви са очакванията Ви за вота тази неделя?

- Очакванията ми са повече български граждани да излязат и да гласуват, но да го направят с разум, а не с емоции. Видяхме на миналите избори, че емоцията не е добър съветник. С емоции избрахме т.нар. 45-то Народно събрание, което извърши една камара глупости, най-голямата от които беше Закона за изборите, който беше променен на бегом, с абсолютно конюнктурната цел да се осигури по-лесна победа на партиите, които го гласуват. Бяха извършени и неща, които директно можем да квалифицираме като национално предателство. Факта, че под маската, че осигуряваме на българите в чужбина правото да гласуват, отворихме кутията на Пандора. В Турция на тези, а и на следващите избори ще бъдат откривани, колкото си секции искат. Защо обаче казвам уж. Защото българите в чужбина можеха да гласуват. В страните членки на Европейския съюз могат да се откриват, колкото секции искат хората. Ограниченията бяха направени 2015-та година, по мое предложение, само и единствено заради Турция. Години наред много добре виждахме, че изборите не се контролират от Българската държава или от Централната избирателна комисия, а се контролират от турската администрация. Затова въведохме и 35 секции в държави извън ЕС. Това по никакъв начин не ощети българите в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и т.н.

Например на последните избори имаше около 10 000 гласували българи в САЩ, които са упражнили правото си на глас в 35 секции и никъде нямаше проблем. В Канада пък гласуваха отново безпроблемно около 4000 души.

В Турция от друга страна, колегите които бяхме изпратили да наблюдават изборите, констатираха множество нарушения. Първо декларациите на българските изселници бяха попълвани на друго място. Причината е проста – тези хора не владеят български.

Видяхме как тези хора бяха извозвани с автобуси, което говори едно – турската държава им организира транспорт. И какво се получава, слизат в една секция гласуват, след което ги натоварват на автобуса и ги водят да гласуват на друго място. Добре разбирате, че дори и да се установи нарушение, че тези хора са гласували на повече от едно място, българската държава не може да направи нищо, защото нашия закон не важи в Турция. Ето това е национално предателство. По този начин Турция може да определи сериозна част от вота в България. Към момента там живеят около 350 000 изселници, които имат български паспорти.

Всичко това беше направено, заради дребен егоизъм от няколко протестърски партии, които решиха, че ще вземат повече гласове в чужбина. Мен обаче ме съмнява да вземат повече гласове, единственият печеливш е етническата партия ДПС.

- Смятате, че няма надежден мониторинг на изборите в Турция?

- Единственият начин да се следят изборите е, чрез наблюдатели, но затова е нужен огромен ресурс. Но пак казвам – там българския закон не важи. Ако Вас ви хванат, че гласувате в две секции Ви грози санкция. Ако обаче подобно нарушение се установи в Турция, там българския закон не важи.

Същата ситуация е и с машинното гласуване. Смисълът на един Закон е той да важи за всички еднакво. Когато обаче той не важи за всички, а толерира някои групи то този закон не е добър и не е справедлив. Възрастните хора в България ще трябва да гласуват с машини, което със сигурност ще им създаде неудобства, а същевременно в Турция ще гласуват на хартия и ако питате защо е така, веднага Ви обяснявам. Няма да се справят с машинното гласуване, защото то е на български език, а те както Ви казах не могат да четат на български език.

Затова казвам, че изборите не са организирани, както трябва и служебното правителство се издъни. Работата на служебното правителство бе да организира честни избори. А то не се занимава с това. То търси скелети, за да дискредитира партиите, които не харесва и съответно да помага на онези, които утре ще бъдат полезни за президентските избори.

Затова аз апелирам хората да гласуват с разум и да изберат Коалиция "Българските патриоти“ с бюлетина номер 16. Защото всичко това, което се случва, натискът отвън, събитията с Македония, та дори и опитите да променим традиционната структура на българското семейство и да приемем джендър идеологията. Това децата да бъдат облъчвани децата с информация, която не е подходяща за тях и направо да бъдат отнемани от НПО-та, за да им промиват мозъка – няма да стане. И пак повтарям - нормалния модел на традиционното българско семейство, което се състои от мъж, жена и деца. Няма 3-ти пол, няма 33-ти пол! Човек се ражда или мъж, или жена. Ние не отричаме правата на различните, както ги наричат, но не може заради 2-3% различни в обществото да разбиеш нормалния, природния, традиционния семеен модел в България в името на това да се харесаш на определени лобита. 

- Очаквате ли промяна в политиката на новото правителство спрямо Северна Македония?

- Имам сериозни притеснения, че това може да се случи. Защото и ДА България, и Мутрите, директно заявяват чрез техни лидери, че те са за промяна на българската позиция. Според тях, трябва да пуснем Северна Македония да започне преговори, понеже така било европейски. А аз им връщам въпроса: Вас, за какво Ви избират хората? За европейски политици или за български политици? Когато един български народен представител стане такъв, той полага в Народното събрание клетва да служи на българския народ, а не на чужди посолства и на чужди държави. С оглед на това, не е ли по-важно да разсъждаваме кое е по-важно в полза на българския национален интерес? А в полза на българския интерес е Северна Македония да смени политиката си спрямо нашата държава.

Първо да спре да репресира и да тормози онези свои граждани, които имат българско национално самосъзнание, защото те са подложени на тотален натиск ежедневно.

Второ да промени образователната си система, така че да не обучава населението си в омраза към България.

Нормално ли е ние да подкрепим държава, която не само, че краде от българската история и я фалшифицира, но и чрез образователната си система учи децата си, че ние българите сме фашисти, убийци, татари и окупатори? Ами аз мисля, че това не е нормално.

Не може една държава в 21-ви век, която желае да стане член на Европейския съюз, да влезе там с подобна враждебна политика, спрямо съседната държава, от която зависи нейното членство. Затова аз първо смятам, че там трябва да си коригират политиката спрямо България и едва тогава ние да кажем – да. Всичко останало е един безсмислен компромис и вероятно отново се повтарям, но това е още едно национално предателство.

- Един от основните акценти в предизборната програма на Коалиция "Българските патриоти“ са социалните мерки за подобряване качеството на живот на хората. Какво предвиждате в тази насока?

- Вие видяхте, че през изминалите 4 години ние изпълнихме почти всичко, което обещахме.

Обещахме на хората 300 лв. минимална пенсия за хората, които имат трудов стаж, осигурителен стаж и възраст и го изпълнихме. Да, не е много, но е глътка въздух за пенсионерите.

Акцент в програмата на "Българските патриоти“ ще бъде да продължим борбата за повишаване доходите на хората. От това какви са доходите най-вече на нашите деца, на младите хора, зависи това дали ще направят избор да останат в България или да напуснат страната. Поели сме ангажимент средната пенсия да стигне до 700 лв. след индексация. Това е амбициозен план, но всички наши икономисти смятат, че това е съвсем реално. Погрешна е тактиката и логиката на някои политици, които смятат, че държейки българските граждани с ниски доходи, така ще успеят да привлекат чужди инвестиции. Когато гарантираш ниски доходи на гражданите, те напускат страната. Когато дойде един чужд инвеститор в България, той не може да разчита на квалифицирана работна ръка, на която да се опре в едно високотехнологично предприятие. И какво прави? Просто не инвестира в България! По-високите доходи ще доведе до увеличаване на потреблението и оборота и от тук до засилване на производството в България. 

Въведохме семейното подоходно облагане. В момента необлагаемият минимум за едно дете е 450 лв., за две деца е 900 лв., за три деца е 1350 лв. Това означава, че ако общият доход на родителите е примерно 2000 лв., приспадаме от  данъците на семейството 450 лв. за всяко дете. Това облекчава семействата и остава повече разполагаем доход, това са пари за децата. Подчертавам, тук става въпрос за работещите семейства, не за семействата в гетата, които не работят. Защото се облагат с данъци работещите хора. По този начин ще стимулираме младите, работещи семейства да имат деца. Освен това ние имаме амбицията да увеличим тези средства.

- Какви са амбициите в областта на отбраната?

- С гордост мога да го кажа, че за 4 години върнахме достойнството на българската армия. Увеличихме заплатите на българските военнослужещи. Това направи военната професия по-привлекателна. Проявявайки отношение към хората, които защитават нашата териториална цялост и суверенитет, повече млади хора се насочват към тази професия. Започнахме процес на модернизация и поддръжка на българската бойна техника. Другата ни голяма амбиция е да довършим тази модернизация и по отношение на сухопътните войски и по отношение на ВМС.

Има един голям проблем, който касае българските военнослужещи и това е жилищния проблем. Десетилетия наред имотите на Министерство на отбраната бяха подарявани или продавани на частни фирми и общини. След това те се разпореждат с тях както намерят за добре. В същото време хиляди военнослужещи, обикновени войници, сержанти и офицери, които нямат жилища. За тези 4 години,в които съм министър, не беше подарен нито един имот на министерството, върху който могат да се строят жилищни сгради. Следващата част от програмата,по която се работи, е да стартира строителство на жилища за българските военнослужещи. Абсурдното в момента е, че докато министерството има имоти, то плаща наеми на хората, които служат в армията. 

Поели сме ангажимент да отстояваме всички национални интереси и ценности на държавата, както сме го правили досега. Ясно и категорично казваме, че докато ВМРО е в парламента или в изпълнителната власт, България няма да направи компромиси със Северна Македония и няма да признаем техните нелепи претенции спрямо страната ни.

Един друг въпрос, който тревожи обществото, този за традиционното българско семейство. Ние бяхме тези, които през 2018 г. спряха Истанбулската конвенция.

За в бъдеще ще стопираме всички експерименти в тази посока!

Трябва да приключи порочната практика за раждаемостта в гетата. Това не може да бъде професия. В такава се превърна в последните 30 години. От една страна се говори, че нямаме работна ръка, от друга страна имаме трайно безработни около 450 000 човека, това са предимно представителите на това малцинство в гетата, които не желаят да учат, не желаят да работят, не желаят да плащат данъци, да плащат в градския транспорт билетчето, тока или водата. Това не може да продължава. Законът е еднакъв за всички. Тези хора трябва да бъдат интегрирани в обществото. 

Не може да създаваш деца само за да получаваш социални помощи. Затова ще настояваме за спиране на социалните помощи за децата, които не посещават училище, въвеждане на тридетния семеен модел. До три деца всички български граждани ще получават детски надбавки. От три нагоре социални и детски надбавки да има само за деца на родители, които са завършили средно образование. Идеята е да стимулираме грамотната раждаемост. Не може да се раждат деца, за които никой не полага грижи, никой не ги възпитава, никой не ги образова, никой не им търси работа и те порастват и стават част от един контингент, който или ти бърка по джобовете в рейса или си продава гласа на изборите. Нямаме интерес от подобна политика. 

Другата порочна практика е, когато в бюрото по труда на подобен наш съгражданин от цигански произход му се предложи работа и той отказва. Защото му е по-изгодно да живее на социални помощи, на детски надбавки, да работи 5-6 дни в месеца на черно, да не плаща данъци и да си живее живота. Настояваме, при втори отказ на предложение за работа да спират помощите. Щом не искаш да работиш за 600 лв., значи си богат човек и нямаш нужда от помощи. И всякакви други мерки, които ще интегрират това население. Това няма да стане с общи европейски формулировки, а с ясна държавна политика за ограмотяване и социализиране на циганите. Това може да стане само пред образованието и през труда. 

Не мога да не спомена сред акцентите и армията. Конкретно за Варна са приготвени три големи имота, които след обществена поръчка ще бъдат застроени с жилища. В тези жилища военнослужещите ще трябва само да внесат мебелите си. Другото важно нещо, което сме предвидили е на тези имоти да бъдат изграждани не само жилища, но и детски градини. Така се прави, ако искаш да осигуриш социален пакет на хората, които си ангажирал да защитават твоята страна", коментира Красимир Каракачанов. 

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: