Красимир Костов: Не достигат млади хора, желаещи да работят в системата на МВР

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (14)
10:21 / 06.07.2018
13234
През последните години има недостиг на млади хора с желание да работят в системата на МВР. Това каза за "Фокус“ Красимир Костов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и председател на организацията във Варна. По думите на Красимир Костов една от причините е ниското заплащане, което е увеличено с до 20% след серия от протести на синдикалната федерация. "Последните месеци се забелязва леко раздвижване, има интерес от страна на младите хора, но не е това, което беше преди пет-шест години“, коментира Красимир Костов. Той подчерта, че във времена на престъпност, на природни бедствия, на бежанска вълна предизвикателствата и опасностите пред служителите в МВР са големи. 
 
"Работещите в системата си вършат работата от сърце. Уменията на полицаите и пожарникарите се придобиват в годините от опита, който предават по-старшите служители. До шест години един млад служител може да изгради навици и умения за работа“, посочи Красимир Костов. По думите му преди дни Синдикалната федерация на служителите в МВР е провела среща с ръководството на структурата, заедно с министър Валентин Радев. "За първи път се провежда подобна среща със синдикалната организация. Срещнахме разбиране по доста от въпросите, които поставихме. Имаме еднакви позиции най-вече по отношение на социалния диалог в министерството, както и по новия закон за МВР. По думите на министър Радев до края на годината такъв закон ще бъде изготвен и в началото на другата година ще бъде внесен в пленарна зала“, каза още Красимир Костов.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).