Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Криминалист: Митрополит Кирил е убит
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 25.07.2013Коментари (35)20238
© Impact Press Group
Варненският и великопреславски митрополит Кирил, който бе намерен мъртъв в морето на брега в местността Траката, е бил убит, а не е загинал при нещастен случай. Това твърди бивш варненски криминалист от полицията. Митрополит Кирил се прости с живота си на 9 юли сутринта. По случая се води досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Очаква се съдебно-медицинската експертиза с хистолигичните изследвания. Те трябва да покажат какво е имало в организма на починалия. Ако е убийство, то е извършено по сценарий от лаици, дори може да са вътрешни хора от църквата, смята опитният варненски криминалист. В този случай всичко е съшито с бели конци и пъзелът просто не се нарежда, категоричен е той. Един от притеснителните факти е, че ако митрополит Кирил се е удавил същата сутрин, няма как да плува на повърхността, коментира спецът. А ако се е удавил предишната вечер - няма как свидетелите да го видят, че влиза в морето.

Още по-голяма мистерия е плуването с маска. Варненски водолаз твърди, че заради малките му мустаци маската му постоянно се пълнела с вода и трябвало непрекъснато да я чисти. А владиката бил с такова огромно окосмяване? Освен това починалият е бил намерен с дрехите, а уж отишъл за миди. Друг е въпросът, че варненци, които всекидневно са на този плаж, твърдят, че ден преди смъртта на митрополита са се гмуркали - там миди нямало, а дъното е било равно, плитко и пясъчно като в басейн. При положение че владиката се къпел почти всекидневно в този залив, не може да не е знаел, че там миди няма. Притеснително е и това, че ако е бил за миди, е тръгнал без съд, в който да ги събира, което не е логично за никой от местните.

Друга подробност е, че на следващия ден, след смъртта на владиката, под Аспаруховия мост беше изваден трупът на удавник. По данни на полицията мъжът е бил на видима възраст около 40 години, но самоличността му не е установена, тъй като не носел документи. Ако се свържат двата случая, това поставя въпроса дали през перилата на моста не е бил последният маршрут на физическия убиец на митрополита, пита реторично криминалиста.

Този път спекулациите надхвърлиха възможните и допустими граници, избухна вчера доц. д-р Добринка Радойнова, ръководител на Клиниката по съдебна медицина към УМБАЛ "Света Марина" във Варна по повод на информация, според която съдебен медик е заявил, че варненският владика Кирил е бил удушен. Че тази версия е спекулативна, твърди и районният прокурор на Варна Цветанка Гетова, под чието ръководство се провежда разследването на случая. Аутопсията на тялото на покойния архиерей бе извършена в деня на смъртта му от екип патоанатоми начело с доц. д-р Радойнова. Според официалната информация непосредствената причина за смъртта е удавяне, настъпило вследствие на хипотермия (състояние на организма, при което телесната температура пада под 35°С), предизвикана от студена вода.

Местните знаят добре, че край буната на Траката, където бе намерено тялото, течението идва от залива на резиденция "Евксиноград", което означава, че водата е повече от топла.

Източник: в. "Монитор"




Още по темата: общо новини по темата: 99
03.07.2015 »
09.07.2014 »
14.05.2014 »
11.05.2014 »
08.05.2014 »
01.04.2014 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Maria Sapan
премахни филтъра

-3
 
 
Бог си казал думата и го изпратил при дявола, за богохулене, разкол в църквата, алчност и поклонност на единственният за отец Кирил - Бог, а именно финикийските знаци -парите.....Каквото почукало такова се обадило, да беше гледал божиите дела, щеше да е жив и здрав, а той искаше да служи на много господари....е, не става...какво опело, какви бакрачи, трябваше като куче да го погребат...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофа с президента на Иран
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: