"Кристално огърлие" и "Златна лира" за ДХ "Добри Христов" и диригентката Галина Станишева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 15.06.2023
973
Детски хор "Добри Христов“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, и диригентката на хора - г-жа Галина Станишева, получиха изключително висока оценка за своя професионализъм. Те бяха отличени съответно с "Кристално огърлие“ и "Златна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Наградите им бяха връчени от г-н Радослав Иванов, председател на Дружеството на хореографите във Варна и представител на СБМТД. Това стана по време на тържествения концерт в ДТ "Стоян Бъчваров“, с който бе отбелязана 70-та годишнина на детския хор. Концертът се осъществи с подкрепата на фонд "Култура“ на Община Варна. Това разказаха от ОДК-Варна за Varna24.bg.

В препълнената зала, талантливите деца на Варна създадоха магията на песента, като представиха изключително разнообразна и стилна програма и с нея завладяха всички присъстващи.

"Тези деца са прегърнати от музиката, а когато музиката прегърне някого, тя разгръща в него доброта и сърдечност. Всички знаят, че който пее, трябва да пее с любов, да обича свободата и истината…“, сподели г-жа Станишева.

Тя работи в неразрушима творческа връзка с пианиста Биляна Енева. Сценарист и водещ на концерта бе актрисата Светлана Жечева - Ефендулова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).